Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές

Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές

0

Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα μέσα Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί σύνοδος για τη συγκρότησή του σε σώμα


Στους 21 ανέρχονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ. Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, με Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας να εκλέγουν από έναν, ενώ έναν ευρωβουλευτή εκλέγει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Οι επτά ευρωβουλευτές της ΝΔ εντάσσονται στην Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες), οι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομάδα της Αριστεράς – GUE/NGL, οι τρεις του ΠΑΣΟΚ στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, οι δύο του ΚΚΕ μένουν στους Μη Εγγεγραμμένους, οι δύο της Ελληνικής Λύσης μπαίνουν στην Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ενώ οι τρεις από Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής για την ώρα είναι στους Νεοεκλεγέντες που δεν ανήκουν σε πολιτική ομάδα του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στη σύσ…