Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜΘ λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜΘ λόγω υψηλών θερμοκρασιών

0

Σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες τιμές


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ, όπως επικαιροποιήθηκε στις 11.06.2024 το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους. Στην περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αναμένονται θερμοκρασίες στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Παρασκευή αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ

Μια χώρα η οποία παραβιάζει συστηματικά και διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές ευθύν…