Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

0

Μία δροσερή περιοχή
Το λέμε, το γράφουμε και το υποστηρίζουμε πάντα. Ένα δροσερό μέρος για τις ζεστές ημέρες και βράδια της Ξάνθης  μας είναι η περιοχή όπου η γέφυρα του Κοσύνθου, ο δημοτικός κήπος και το αναψυκτήριο. ΑΠΛΑ, λίγο πριν το γήπεδο της Ασπίδας και τα γραφεία των Καρναβαλικών Συλλόγων.
Όλη η περιοχή αποτελεί μία όαση δροσιάς. Αυτό το γνωρίζουν οι Ξανθιώτες, γι’ αυτό και κάθε βράδυ προτιμούν να πάνε προς τα εκεί για να δροσιστούν, να πιούν μία παγωμένη μπύρα, να φάνε κανένα σουβλάκι, παγωτό ή αναψυκτικό.
Παρότι ο Κόσυνθος δεν έχει αρκετό νερό, η δροσιά της περιοχής υπάρχει για όλους.
Πρόσφατα μάλιστα ο δήμος έφτιαξε μία λιμνούλα  με νερό για εμπλουτισμό και προσφορά στους μικρούς επισκέπτες.
Γ.Δ.


Εν συντομία
Λίγα λόγια τώρα με αφορμή τις προχθεσινές εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο.
Λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση οφείλει να δει με νέο πνεύμα και οπτική την Θράκη.
Το γνωρίζει μεν θεωρητικά, αλλά οφείλει να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει μία μεταρρυθμιστική ατζέντα αποκλειστικά για την Θράκη.
Αυτό είναι απαραίτητο και κυρίαρχο.
Ακόμη, οφείλει να αποδείξει εν τοις πράγμασι την ισχυρή παρουσία του κράτους.
Υπάρχουν φυσικά κι άλλα που μπορεί και πρέπει να γίνουν στην Θράκη. Εν συντομία εμείς δώσαμε το στίγμα. Θα επιστρέψουμε αναλυτικά με οδηγό την αλήθεια.
Γ.Δ.


Γιατί δεν …τραβάει το ΠΑΣΟΚ;
Το  ΠΑΣΟΚ βγαίνει επίσης χαμένο από την κάλπη παρότι  κάνει μια συντήρηση δυνάμεων και έχει μια πολύ μικρή αύξηση. Όμως είναι πολύ μικρή η αύξηση αυτή ενώ έχει απέναντί του έναν διασπασμένο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει βρει ακόμη την πολιτική του φυσιογνωμία. Είναι φανερό ότι δεν αναπτύσσει δυναμική. Ίσως δεν εμπνέει η ηγεσία. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το εξετάσουν στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχοντας απέναντί ένα κόμμα που είναι λαβωμένο με την μισή κοινοβουλευτική ομάδα  να έχει μετακομίσει, δεν δικαιολογείσαι να μην πάρεις ένα 15 – 16% και να είναι το δεύτερο κόμμα. Κάτι φταίει και πρέπει να το αναζητήσουν πριν μαραζώσει κι άλλο το κόμμα.
Μ.Ξ.


Κυβέρνηση έχουμε. Αντιπολίτευση;
Εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο τέλος. Αποκτήσαμε την ευρωπαϊκή μας κυβέρνηση, συνεχίζουμε να έχουμε τη δική μας ελληνική κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επόμενα τρία χρόνια, το ερώτημα είναι και τίθεται επιτακτικά πλέον. Αντιπολίτευση πότε θα έχουμε;
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται. Ναι, κατά γενική παραδοχή, αξιόλογη, σοβαρή, αξιόμαχη, με επιχειρήματα λογικά που θα εκφράζονται στην κοινή απαίτηση του ελληνικού λαού. Αντιπολίτευση δεν είχαμε και ούτε έχουμε.
Το δε αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι παραμένει άγνωστο πότε η χώρα θα αποκτήσει μία σωστή αντιπολίτευση.
Γ.Δ.


Προσοχή με τα χρέη στους δήμους
Ξεκινάμε με μία διαπίστωση. Οι Οικονομικές Υπηρεσίες των δήμων πανελλαδικά τρίβουν τα χέρια τους, οι δήμαρχοι ανοίγουν σαμπάνιες χαρούμενοι.
Ο λόγος; Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα εφαρμοστεί μία νέα υπηρεσία μεταξύ των δήμων και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Με την εφαρμογή αυτή θα γίνεται αυτόματο μπλοκάρισμα στην έκδοση φορολογικής ενημερότητας όταν δεν εξοφλούνται πρόστιμα προς τους Δήμους.
Βέβαια, πολλοί ίσως να μην χρειάζονται συχνά φορολογική ενημερότητα.Όμως, αρκετοί θα πληρώνουν τα πρόστιμα πλέον και τις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις από διάφορους λογαριασμούς των δήμων.
-Προσοχή, λοιπόν γι’ αυτούς που «ξεχνούν» τα χρέη τους στους δήμους…
Γ.Δ.


Περί… περιπτέρων
Συμπολίτης που παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα από τις στήλες της Εφημερίδας μας, μας έστειλε μία φωτογραφία. Αφορά ένα κλειστό περίπτερο. Γνωρίζοντας ο συμπολίτης την ευαισθησία μας για την απελευθέρωση των δημοτικών χώρων που υποστηρίζουμε ως Εφημερίδα.
Λοιπόν, πρόκειται για το περίπτερο στην οδό Ηρώων στο βόρεια τμήμα της δημοτικής αγοράς.
Το περίπτερο αυτό άνοιξε και έκλεισε πολλές φορές για λίγο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας ότι δεν έχει οικονομική προοπτική γι’ αυτό φρόνιμο είναι ο δήμος να το απομακρύνει μαζί με την επέκτασή του
Γ.Δ.


Απογραφή και συνολική αποξήλωση
Κι επειδή το θέμα των κλειστών περιπτέρων είναι γεγονός που δε θα διορθωθεί και μάλλον θα επεκταθεί με το κλείσιμο κι άλλων, σωστό είναι η δημοτική αρχή να το αντιμετωπίσει συνολικά.
Να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία σε μία έρευνα και να εντοπίσει τα κλειστά περίπτερα τόσο στην αγορά, όσο και στις γειτονιές.
Αφού, λοιπόν τα καταγράψει, να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες-κληρονόμους ότι θα τα ξηλώσει. Εάν δεν υπάρχει ‘’ιδιοκτήτης’’ τόσο καλύτερα, το ξηλώνει και ελευθερώνει τον χώρο ευπρεπίζοντάς τον παράλληλα.
Είμαι βέβαιος ότι ο δήμος θα δεχτεί συγχαρητήρια από τους δημότες εάν προχωρήσει στην αποξήλωση.
Γ.Δ.


Επιστροφή στην καθημερινότητα
Η μανούρα των ευρωεκλογών πέρασε, οι συναντήσεις το ίδιο θα σταματήσουν, όσοι εκλέχθηκαν θα ετοιμάζονται για το ευρωκοινοβούλιο και εμείς θα συζητάμε μεταξύ μας για ποσοστά και άλλα μετεκλογικά.
Φυσικά η επικαιρότητα είναι σκληρή και αμείλικτη, γι’ αυτό και θέλουμε ή όχι, θα επιστρέψουμε όλοι στις καλοκαιρινές συνήθειές μας.Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μία άσχημη ανάμνηση που θα ξεχαστεί γρήγορα.Μπορεί η επόμενη ημέρα να φέρνει αμηχανία και προβληματισμό, αλλά για λίγο.
Η ζωή συνεχίζεται, ο αγώνας το ίδιο, το καλοκαίρι είναι δίπλα μας και μας καλεί να το απολαύσουμε…
Γ.Δ.


Χρειάζεται μία σωστή αντιπολίτευση
Ίσως θα πρέπει να απαντήσω και θα το κάνω, τι εννοώ λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει μία σωστή αντιπολίτευση.
Λοιπόν, ναι, η χώρα, η κυβέρνηση στερήθηκε μίας αξιόλογης αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που δεν λέει συνέχεια όχι, που δεν απορρίπτει όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης, που καταθέτει τις δικές της, προτείνει βελτιώσεις με σοβαρά στοιχεία, που είναι συνεργάσιμη σε σημεία που όντως διακρίνει εκσυγχρονιστικούς νόμους και απαραίτητες αλλαγές στον δημόσιο χώρο.
Τέλος, η αντιπολίτευση που σέβεται τον εαυτό της πρώτη αυτή δίνει το παράδειγμα για τις αλλαγές  και δεν σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστών.
Σταματώ εδώ διότι θα μπορούσα να γράψω πολλά.
Ελπίζω και  εύχομαι σύντομα να δούμε, αν και δύσκολο, μια αντιπολίτευση του 21ου αιώνα ο οποίος απαιτεί άλλα πράγματα και όχι εμμονές του παρελθόντος.
Γ.Δ.


Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της κάλπης
Παρότι το θέμα της ημέρας είναι ο καύσωνας, ωστόσο συνεχίζει να απασχολεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλα τα κόμματα, όλο το πολιτικό σύστημα που δεν μπόρεσαν να δώσουν κίνητρα στους ψηφοφόρους να τους πείσουν ότι πρέπει να ψηφίσουν, πρέπει να έχουν λόγο για το μέλλον της Ευρώπης και να πάψουν να ομφαλοσκοπούν και να βλέπουν κοντόφθαλμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της κάλπης. Στους χαμένους φυσικά είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχασε 989.000 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 340.000, το ΠΑΣΟΚ 109.000 ενώ το ΚΚΕ έχασε 33.000 ψήφους από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές πριν έναν χρόνο. Κερδισμένη είναι η Ελληνική Λύση με 138.000 επιπλέον ψήφους. Σίγουρα η κυβέρνηση έχασε λόγω της  ακρίβειας ενώ ένα κοινό πιο συντηρητικό στράφηκε στην Ελληνική Λύση εξαιτίας του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε μεν τον στόχο του αλλά κράτησε ένα ποσοστό αξιοπρεπές.  Δεν καταποντίστηκε παρότι είναι ένα κόμμα διασπασμένο. Ο μεγάλος χαμένος βέβαια είναι η Νέα Αριστερά που πραγματικά είναι ανύπαρκτη. Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το κοινό μας σπίτι -Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης -Καθαρή και όμορφη πόλη…