Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

0

Ζωή χωρίς πλήξη
Είναι γεγονός και δεν το αρνείται κανείς διαχρονικά, ότι στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι πολίτες δεν πλήττουν. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό το χρωστάμε στο γνωστό ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Τόσο τα ίδια τα κόμματα όσο κι αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτά από τις διάφορες θέσεις κι αξιώματα, ας είναι καλά, μας κρατούν σε φάσεις ενδιαφέροντος.
Πότε γελάμε μαζί τους, πότε απορούμε με τις γκάφες και τα λάθη τους και πότε αγανακτούμε με όσα εκπορεύονται από αυτά και τα οποία είναι κατώτερα του αναμενόμενου επιπέδου.
-Ουδεμία πλήξη και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Γ.Δ.


Δοκιμασίες μεγάλων
Ένας άλλος τομέας του πολιτικού προσωπικού και κυρίως αυτών που συμμετέχουν στα τρία μεγάλα κόμματα (λέμε τώρα για να αισιοδοξούν…) είναι ότι τους βλέπουμε προβληματισμένους.
Υφίστανται μια δοκιμασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και εμείς το πόπολο, τους βλέπουμε από απόσταση και το απολαμβάνουμε. Δηλαδή ότι προβληματίζονται για όσα τους συνέβησαν στις ευρωεκλογές και όσα τους περιμένουν να πάθουν εάν δεν αλλάξουν τροπάρια. Και οι τρεις βεβαίως διότι το παιγνίδι που ακολουθεί είναι απρόβλεπτο. Εξάλλου αποδείχτηκε πριν λίγες ημέρες πως τίποτε δεν είναι σίγουρο. Όντως η κάλπη θα είναι και πάλι άδεια.
Γ.Δ.


Έλαβες το μήνυμα; Απόδειξη!
Και μια και βρισκόμαστε στην πολιτική και τα κόμματα,  να σας μεταφέρω τι άκουσα προχθές βράδυ σε παρέα φίλων.
Νεοδημοκράτης παρακαλώ, που δεν πήγε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, άρα γύρισε την πλάτη σε ΝΔ και Μητσοτάκη, ακούστηκε να λέει το εξής καταπληκτικό: «Κύριε Μητσοτάκη, ισχυρίζεσαι ότι έλαβες το μήνυμα. Απόδειξη!»
Δηλαδή, ο δικός της άνθρωπος καθαρά και παστρικά, χωρίς μισόλογα, ζήτησε έμπρακτη απόδειξη ότι από δω και πέρα ότι δεν θα γίνουν χοντρά λάθη, δεν θα αγνοείται το δίκιο και η νομιμότητα. Και βέβαια, δεν θα επιβραβεύεται η αυθαιρεσία, η καταπάτηση, η παρανομία.
Ταγαρά ακούς;
Γ.Δ.


Ας τα επισκεφθούμε
Επαναλειτουργούν δύο Μουσεία στην Περιφέρειά μας μετά από χρόνια εργασιών συντήρησης και υποχρεωτικά ήταν κλειστά. Συμπτωματικά και τα δύο αφορούν τα δύο νησιά μας, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.
Έτοιμα λοιπόν και τα δύο, επαναλειτουργούν και περιμένουν τους επισκέπτες να τα επισκεφθούν και γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των δύο νησιών των οποίων ως γνωστόν, η μοίρα στην διαδρομή του χρόνου ήταν κοινή.
-Ευκαιρία ως εκ τούτου εκτός από τα μπάνια και τα εξαιρετικά φαγητά, οι επισκέπτες να πληροφορηθούν την ιστορία των νησιών.
Γ.Δ.


Δρόμος στην Παλιά Πόλη ζητά παρέμβαση
Και πάμε σ’ ένα θέμα που το έχω θίξει αρκετές φορές. Η περίοδος Τσέπελη το αγνόησε τελείως και στα τέσσερα χρόνια δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Ο  λόγος για την οδό Βιζυηνού κυρίως όπως και Φιλίππου στην Παλιά Πόλη.
Πιστεύω ότι δρόμος στην πόλη, πουθενά ΔΕΝ υπάρχει σ’ αυτό το χάλι. Πρόκειται για ντροπή, για υποβάθμιση και αγνόηση των εκεί κατοίκων ως προς την ανάγκη να λυθεί οριστικά και χωρίς μπαλώματα το θέμα.
Εύχομαι και ελπίζω η παρούσα δημοτική αρχή να ευαισθητοποιηθεί και επιτέλους δρομολογήσει λύση.
-Εν αναμονή, διότι Παλιά Πόλη δεν είναι μόνον η Ορφέως και άλλοι δρόμοι γύρω από την πλατεία Μητροπόλεως.
Γ.Δ.


Γκρίνια και μιζέρια
Τις τελευταίες μέρες είναι διάχυτη μια γκρίνια στα social για τις οπτικές ίνες που περνιούνται στην Ξάνθη. Διαμαρτύρονται λέει γιατί σκάβουν τους δρόμους και αναστατώνουν την καθημερινότητά τους. Ε, μα τι να κάνουμε; Οι οπτικές ίνες είναι υπόγειες και όχι εναέριες. Άρα πρέπει να σκάψουν.  Αυτοί όμως που γκρινιάζουν επειδή περνάν τις οπτικές ίνες σκεφτείτε είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν αν δεν έχουν γρήγορο internet! Με λίγα λόγια την γκρίνια την έχουμε στο DNA μας. Γκρινιάζουμε για κάθε τι καλό ή κακό και μερικές φορές έτσι απλά για να γκρινιάζουμε. Συνεχώς εκπέμπουμε μια μιζέρια, ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους και δη στο δήμο, στο κράτος. Εμείς ποτέ δεν φταίμε…Και συνεχώς μηδενίζουμε τα πάντα. Αυτή είναι η στάση ζωής του νεοέλληνα μια κάποιας ηλικίας.
Ας ελπίσουμε οι νεότερες γενιές να μην μας μοιάσουν!.
Μ.Ξ.


Πάνε πέταξαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα …
Τον Απρίλιο του 2023 γράφαμε σε ρεπορτάζ μας ότι ο δήμος Ξάνθης μέσα από το πρόγραμμα του υπουργείου, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ  θα χρηματοδοτηθεί με 310.000 ευρώ  για να προμηθευτεί 38 ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και όλα τα συστήματα τα οποία θα διαθέτει στο κοινό αλλά θα χρησιμοποιούν και οι υπάλληλοι.
Μαντέψτε τη συνέχεια. Τα ποδήλατα δεν ήρθαν ποτέ γιατί ο δήμος άργησε να κινήσει τις διαδικασίες για να βγάλει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό, ο οποίος στην συνέχεια όταν προκηρύχθηκε  βγήκε άγονος και ..και …και η ίδια ιστορία …Όπως με την Δημοτική Αστυνομία!
Το αποτέλεσμα είναι ότι πάνε πέταξαν τα 310.000 ευρώ και τα 38 ποδήλατα!
Αντίθετα ο δήμος Δράμας τα πήρε και μάλιστα ξεκίνησε η χρήση τους για τους υπαλλήλους και από 31 Ιουλίου και για το κοινό.
Μ.Ξ. 


Μία συνομιλία
-Θα προκύψει λοιπόν Δούκας στο ΠΑΣΟΚ;
-Πιθανόν.
-Και το Δουκάτο που βρίσκεται;
-Μα, στη Χαριλάου Τρικούπη, στην Αθήνα.
-Δούκας εξ’ Αθηνών λοιπόν και ποιος στη χάρη μας ημών των επαρχιωτών.
-Κι εσύ λαέ βασανισμένε, τι προβλέπεις;
-Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
-Το γνωρίζω, το γνωρίζω, πάλι εγώ θα τρέχω, θα δουλεύω.
-Ναι, μα θα έχεις Δούκα. Λίγο το έχεις;
-Ένα μου’ ρχεται να πω: Σήκω Ανδρέα για να δεις που το παν το μαγαζί.
Γ.Δ.


Η κεντρική πλατεία
Λίγα λόγια είναι απαραίτητα για την Κεντρική μας Πλατεία. Για τον χώρο που επισκέπτονται οι περισσότεροι των επισκεπτών μας και μας κρίνουν.
-Πρώτον, τα εκεί περιστέρια, θα πρέπει να φύγουν. Ή να πάνε σε άλλο σημείο. Η εικόνα με πεταμένα ψωμιά, σιτηρά και απόβλητα των πουλιών αυτών μόνον ασχήμια προσφέρουν.
Ήταν ένα λάθος του Κ.Μπένη που έφθασε η ώρα να διορθωθεί.
-Δεύτερο στοιχείο, ο έλεγχος και καθαρισμός πρέπει να γίνεται και λίγο περαπέρα της πλατείας.
-Τρίτο, να καθαριστεί από μπουκάλια κλπ σκουπίδια το θεατράκι.
-Τέταρτο και δύσκολο αλλά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να απαγορευτεί η κατασκήνωση στο γρασίδι μαζί με τα παιδιά και τα σκυλιά τους των γραφικών Δροσεριτών (Δεν δέχομαι σχόλια για ρατσισμό).
-Πέμπτο να σταματήσει αυτή η βάρβαρη μουσική από ζουρνατζή κάθε Σάββατο. Υποβαθμίζει την πόλη και την προσβάλει διότι «ανήκουμε στη Δύση».
Για όλα τα παραπάνω, η δημοτική αρχή, ας ρωτήσει τους δημότες και ας αποφασίσει τι είδους πόλη, τι είδους κεντρική πλατεία θέλουν οι περισσότεροι δημότες, ακόμη και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Γ.Δ.


Συνέδριο παρουσία της Προέδρου

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και Τοπική Κοινωνία» στις 28 και 29 Ιουνίου.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Grecotel Astir, με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.
Την Κυριακή εξάλλου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα αναγορευθεί Επίτιμη Δημότης Ορεστιάδας στο πλαίσιο εορτασμού των Ορεστείων.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Το σίριαλ των αδέσποτων Κανείς λογικός άνθρωπος δεν έχει την απαίτηση κι ούτε προσδοκά ότι…