Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

0

Τους ψάχνει η ΑΑΔΕ
Η ιστορία έχει παρελθόν και κατά πως φαίνεται θα έχει και μέλλον. Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως διαβάζοντας ότι συνέλληνες δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν επιστροφές φόρου (δηλαδή ευρώ), πως γέλασα. Όχι για άλλο λόγο αλλά για την πονηριά των ανθρώπων αυτών και την αφέλεια της ΑΑΔΕ.
Δηλαδή 130.000 άτομα και φορείς, έχουν να πάρουν χρήματα από την Εφορία και δεν πάνε να τα πάρουν! Παράξενο, παράλογο, ότι θέλετε πέστε αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Για να πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι πρέπει να στείλουν το ΙΒΑΝ τους.
Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει αυτούς τους Έλληνες να πάρουν επιστροφή φόρου, διότι λειτουργούν και κερδίζουν μεγάλα ποσά με παράνομο τρόπο. Η νομιμότητα γι’ αυτούς είναι ασύγκριτα μικρότερη σε ποσό, οπότε δεν τους συμφέρει να «εμφανιστούν».
-Μεταξύ μας, άδικα περιμένει η ΑΑΔΕ. Κρυφογελούν όλοι αυτοί και μετρούν τα παράνομα χρήματά τους…
Γ.Δ.


Σχεδόν…πανικός
Στην αρχή επικράτησε πανικός στους συμπολίτες-ιδιοκτήτες οικοπέδων που γειτονεύουν με δάση ή άλλους χώρους εύκολους για εκδήλωση πυρκαγιών. Μάλιστα γινόταν λόγος για πρόστιμα και γενικά καλλιεργήθηκε ένα κλίμα έντασης και φόβου για το τι μέλλει να συμβεί.
Το τι συνέβη είναι καθαρά ελληνικό. Δόθηκε παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό.
Κι αυτό διότι το υπουργείο κατάλαβε ότι πλήρη, άμεση εφαρμογή μιας απόφασης που έχει και οικονομικό κόστος δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί πλήρως από την πρώτη χρονιά.
Παράλληλα, σκέφτηκε ότι μπροστά είναι οι ευρωεκλογές, οπότε κάνε το κορόιδο, δώσε μια παράταση κα μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε.
Εξάλλου στην Ελλάδα είμαστε. Σε όλες της κρατικές αποφάσεις, πάντα, δίδεται παράταση. Εδώ, στο καθάρισμα των χόρτων και των θάμνων θα κάνουνε τον αυστηρό;
Γ.Δ.


Παπούτσι από τον τόπο σου
Να πούμε και να παραδεχτούμε μια αλήθεια εν όψει των εκλογών για την ευρωβουλή.
Το εκλογικό σύστημα όπου όλη η χώρα αποτελεί μια εκλογική περιφέρεια είναι άδικο.
Κι αυτό διότι ποτέ δεν πρόκειται να εκλεγεί υποψήφιος από την επαρχία. Αυτό πάει, τελείωσε. Θα εκλεγούν πρώτον οι εκλεκτοί των κομμάτων και όσοι είναι γνωστοί από την τηλεόραση ή είναι τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες. Δηλαδή, ευθέως, υποβάθμιση του επιπέδου ανθρώπων που καμία γνώση δεν έχουν στα περί της Ευρωβουλής.
Η λύση είναι η χώρα να χωριστεί σε 6 μεγάλες περιφέρειες και ανάλογα να εκλέγει τουλάχιστον 1-2 δικούς της ανθρώπους τουλάχιστον.
Γ.Δ.


Εν συντομία
-Στην Καβάλα θα βρεθεί σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Εκεί θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών της αγοράς.
Το πρωί, γύρω στις 11 θα μιλήσει στο καφέ Agora σε φίλους και στελέχη του κόμματος, ενώ θ’ ακολουθήσει περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία.
-Την αποχώρησή του από την Ελληνική Λύση ανακοίνωσε προχθές ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2023 Μαργ.Κίρκος. Αιτία της αποχώρησής του οι απαράδεκτες συμπεριφορές από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο, όσο και από άλλα στελέχη του κόμματος. Μάλλον η αιτία προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
Γ.Δ.


Ας σκεφτούμε τους Ουκρανούς
Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την τρομερή ημέρα, 24 Φεβρουαρίου, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Τότε που ο πρόεδρος Ζελένσκι τους διέψευσε όλους και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας με τη βοήθεια της Δύσης οργάνωσε αποτελεσματικότατα την άμυνά της και οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ανθίστανται στην εισβολή.
Τίθεται όμως το ερώτημα: Μέχρι πότε θα αμύνονται οι Ουκρανοί; Μέχρι ολικής καταστροφής τους; Διότι τα θύματα είναι χιλιάδες πλέον, εκατοντάδες χιλιάδες.
Είναι σοφή λοιπόν η άποψη του 40% των Ευρωπαίων και ιδιαιτέρως του 60% των Ελλήνων ότι «η Ευρώπη πρέπει να πιέσει την Ουκρανία προς την κατεύθυνση της ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία», η ουκρανική ηγεσία δεν μπορεί μόνη της να πάρει τέτοια αυτοκτονική απόφαση. Η πίεση των συμμάχων είναι το αναγκαίο επιχείρημα για τη σωτηρία της και την ειρήνη, αντί πολιτικής ή και στρατιωτικής καταστροφής.
Αν δεν υπάρξει ειρήνη, έχουμε μπροστά μας νέες εκατόμβες, αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και της ασφάλειας των χωρών της Ευρώπης χάριν των οποίων υποτίθεται ότι γίνεται ο πόλεμος. Οι προτελευταίοι Ουκρανοί, όσοι επιζήσουν σε τέτοιες συνθήκες, θα καταριούνται εμάς.
Γ.Δ.


Πορεία 46 χρόνων ΕΜΠΡΟΣ


Αισίως η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ συμπλήρωσε τα σαράντα έξι χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας.
Κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου 1977 και αρκετοί συμπολίτες εν ζωή θα ενθυμούνται τα εγκαίνια.
Αποτελούσε εξάλλου σημαντικό γεγονός η έκδοση μιας νέας Εφημερίδας.
Το ΕΜΠΡΟΣ δεν έζησε τα πρώτα σαράντα έξι χρόνια της ιστορίας του άκαπνο και χωρίς να βρέξει τα πόδια του.
Υπηρέτησε τη δημοκρατία και τον Τύπο με το ήθος, την ευπρέπεια και τον πολιτισμό που τους αξίζει και που εκ πεποιθήσεως το χαρακτηρίζει.
Με αναπόφευκτα ίσως λάθη και παραλείψεις αλλά πάντα από τη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Από τη γέννησή του την πρώτη μέρα του Ιουνίου του 1977, υποστήριξε το μεταρρυθμιστικό και πατριωτικό σχέδιο που άρχισαν να οικοδομούν τα κόμματα στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Υπήρξε από ιδρύσεώς της εφημερίδα περιφερειακής συνείδησης, χωρίς ν’ αγνοεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σίγουρα τη δυτική προοπτική, πιστή στο διάλογο, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις, του ορθού λόγου, των ανοιχτών πνευματικών οριζόντων, υποστηρίζοντας σθεναρά την Ισοτιμία και Ισοπολιτεία λόγω της παρουσίας της μειονότητας, των μουσουλμάνων συμπολιτών.
Στάθηκε με τις μικρές της δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε κάθε μορφής αντιδημοκρατική πρακτική και αντικοινωνική μεθόδευση.
Πρωταγωνίστησε και θα συνεχίζει να το πράττει και στο μέλλον στην εμβάθυνση του Πολιτισμού, της τοπικής και περιφερειακής πολιτιστικής δημιουργίας.
Τέλος το ΕΜΠΡΟΣ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της δημοκρατικής σταθερότητας.
Όχι μόνο για ιστορικούς λόγους. Ούτε επειδή αυτή είναι η ταυτότητά του.
Αλλά επειδή η δημοκρατική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση της κοινωνικής ομαλότητας, της θεσμικής λειτουργίας, της οικονομικής ανάπτυξης, της ατομικής ευημερίας και της δικαιοσύνης. Όλων εκείνων των πραγμάτων στα οποία το ΕΜΠΡΟΣ έχει αφιερώσει την πολύχρονη ύπαρξή του.
Γ.Δ.


Η υπομονή δεν είναι πάντα αρετή!
Δυο μεγάλα έργα έχουμε όλα κι όλα για το νομό μας και περιμένουμε πάνω από 20 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Κούτσα κούτσα πάει ο κάθετος άξονας που μετά από 21 χρόνια από τότε που δρομολογήθηκε δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε το πρώτο τμήμα, ενώ το αρδευτικό όλο και το αναφέρουν ως έργο που ο διαγωνισμός του  είναι στα πρόθυρα εκκίνησης, αλλά την εκκίνηση δεν την βλέπουμε! Σε ποιον θα πεις ότι στην Ξάνθη περιμένουν ένα δρόμο και ένα αρδευτικό 20 χρόνια και δεν θα πει «Μα είναι δυνατόν;», στην καλύτερη περίπτωση! Γιατί κανονικά θα πρέπει να πει «Μα τι κάνετε; Τι κάνουν οι πολιτικοί σας; Τόσο παραίτηση και αδιαφορία πια!»
Και βλέπεις άλλους νομούς μέσα σε μια πενταετία να μεταμορφώνονται πραγματικά!
Εμείς απλά περιμένουμε καρτερικά και υπομονετικά χωρίς καν να διαμαρτυρόμαστε πόσο μάλλον να εξοργιζόμαστε και να εξεγειρόμαστε, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι κάτοικοι άλλων περιφερειακών ενοτήτων.
Μ.Ξ. 


Χάθηκε το τρένο για την Ξάνθη
Και μια και αναφερόμαστε σε έργα ήρθε, ξαναήρθε και θα ξαναρθεί ο υπουργός υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στην περιφέρειά μας και στην Ξάνθη. Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα ήταν ξανά στην Ξάνθη μετά από 20 μέρες που ήταν την προηγούμενη φορά και είχε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια για τα σιδηροδρομικά έργα που θα ενώσουν την Θεσσαλονίκη με την Αλεξανδρούπολη με επιβατικές αμαξοστοιχίες και εμπορευμάτων. Αυτό που λένε τόσο καιρό δηλαδή. Για την γραμμή Ξάνθη – Δράμα ούτε λόγος! Ούτε επιβατική ούτε τουριστική διαδρομή, όπως στο Πήλιο και τα Καλάβρυτα που είναι τουριστικές γραμμές μεγάλης κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη, στο πλάνο του στρατηγικού σχεδιασμού!  Το τρένο θα περνά από τους Τοξότες για Αλεξανδρούπολη. Και πάλι η Ξάνθη εκτός…
Και κατά τα άλλα όλοι οι περιφερειακοί μας άρχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα σιδηροδρομικά έργα της περιφέρειάς μας!
Αλληλούια!!!!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάξτε τροπάριο… Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον. Σχεδόν ανά βδομάδα η Εταιρεία Προστασίας …