Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

0

Εκδοτήριο εισιτηρίων


Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης είναι γεγονός ότι μεριμνά συνεχώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Έτσι, εκτός του ότι φροντίζει για την ποιότητα των οχημάτων να είναι καινούργια, καθαρά και εξυπηρετικά, προχώρησε και σε μία νέα πρωτοβουλία.
Τοποθέτησε σύγχρονο εκδοτήριο εισιτηρίων, στις στάσεις πίσω και πλάγια από την δημοτική Αγορά. Εκεί λοιπόν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες που χρησιμοποιούν την Αστική Συγκοινωνία για την μετακίνησή τους από και προς τις εργασίες και τα σπίτια τους.
Γ.Δ.


Όταν εμείς χαζολογάμε
Περί του Πόθεν έσχες του Κασσελάκη το ενδιαφέρον, τα λόγια και ο αντίλογος απ’ όλες τις πλευρές. Η κάθε παράταξη λέει τα δικά της, ο καθένας από μας ό,τι κατάλαβε κατάλαβε από τα νούμερα και τα ποσά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Συζήτηση να γίνεται λοιπόν και να ξεχνάμε ότι τον μήνα αυτόν θα έχουμε αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 70%.
Ναι, σωστά διαβάσατε. Αυτή δεν είναι απλή αύξηση. Είναι ληστρική επιδρομή καλοκαιριάτικα. Όταν  η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κλιματιστικά δουλεύουν συνέχεια.
-Άρα, όταν εμείς χαζολογάμε, κάποιοι μας αρπάζουν τα ευρώ.
Γ.Δ.


Τα θυμάται κανείς τα υδροπλάνα;
Μάλλον τελικά στη χώρα δεν πρόκειται να τα δούμε. Πρόκειται γι’ αυτά τα μικρά αεροσκάφη που μεταφέρουν επιβάτες από νησί σε νησί και γενικώς μπορούν να εξυπηρετούν με ταχύτητα την μετάβαση γρήγορα και με ασφάλεια σε σχετικά κοντινούς προορισμούς.
Αυτά λοιπόν επρόκειτο να αδειοδοτηθούν και λειτουργήσουν.
Χρόνια τώρα γίνεται αυτή η προσπάθεια, κάποιοι επιχειρηματίες το προσπαθούν και όλο καθυστερεί η ιστορία. Μάλλον, υποθέτω, τα ισχυρά ναυτιλιακά συμφέροντα δεν επιτρέπουν την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής που θα μετέφερε ανθρώπους από λιμάνι σε λιμάνι διότι τα υδροπλάνα προσγειώνονται στη θάλασσα, σε λιμάνι.
Γ.Δ.


Σύμβουλος αλιείας στην Περιφέρεια
Μπορεί να μην είμαστε μεγάλο αλιευτικό κέντρο Πόρτο Λάγος και Άβδηρα, όμως έχουμε αρκετούς ανθρώπους στο νομό μας που ασχολούνται με την αλιεία.
Ενημερωτικά λοιπόν, για όλους αυτούς που η επαγγελματική τους ζωή είναι η θάλασσα, τους κάνω γνωστό ότι νέος σύμβουλος αλιείας για την περιφέρειά μας ανέλαβε ο Αντώνης Φραντζής με καταγωγή από την Κομοτηνή.
Ο κ.Φραντζής με την πολυετή του εμπειρία, την μεγάλη γνώση του αντικειμένου και την δέσμευσή του στη βιώσιμη αλιεία και το εμπόριο, αποτελεί μια σημαντική προσθήκη ως νέος σύμβουλος σ’ έναν τομέα που τον γνωρίζει «από μέσα».
Γ.Δ.


Για τους Ξανθιώτες της Θάσου
Μια μικρή πολιτιστική ενημέρωση για τους πάρα πολλούς Ξανθιώτες που άλλοι έχουν τα εξοχικά τους στη Θάσο και άλλοι επισκέπτονται το πράσινο νησί.
Τους πληροφορεί η στήλη ότι αποκαταστάθηκε το αρχαίο θέατρο και μένουν ελάχιστες εργασίες.
Ως εκ τούτου είναι επισκέψιμο και στο τέλος του καλοκαιριού θα διοργανωθεί εκεί εκδήλωση, οπότε ο χώρος θ’ αποδοθεί και επίσημα όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Σημειώνω ότι το αρχαίο θέατρο «ντύθηκε» με λευκό τοπικό μάρμαρο Θάσου. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό βρίσκεται στον Λιμένα και θα ακολουθήσουν τη νέα χρονιά και θεατρικές παραστάσεις όπως στο παρελθόν.
Γ.Δ.


Κυβέρνηση ακούς;


Τι μας λες τώρα, θα πούνε κάποιοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι διαβάζοντας την παρακάτω δήλωση του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, καθηγητή ΑΕΙ, πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Είπε λοιπόν ο ειδικός: «Δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο της τεχνητής νοημοσύνης, πρόκειται για ζήτημα υπαρξιακής σημασίας… Όπως κάθε τεχνολογική επανάσταση έτσι και η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει αναδιανομή του πλούτου».
Εντάξει, εμείς ακούσαμε αυτά που είπε. Σημασία έχει να τα ακούσουν οι κυβερνώντες και να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτών των ενεργειών που πρέπει.
Γ.Δ.


Προβληματισμοί
Στραβά αρμενίζουμε ή στραβός είναι ο γιαλός;
Δεν μπορώ ν’ απαντήσω, ομολογώ πως με ξάφνιασε η είδηση ότι τρεις 17χρονες κοπέλες έστησαν καρτέρι έξω από το σχολείο για να επιτεθούν σε δύο 16χρονες μαθήτριες.
Ακολούθησε φυσικά επίθεση και ξυλοδαρμός, ενώ είχε προηγηθεί καυγάς.
Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι οι κοπέλες, αντέγραψαν ακριβώς την ανάλογη συμπεριφορά αγοριών. Μιμητισμός αρνητικός και εικόνα γενικώς δυσάρεστη. Να συμπλέκονται, να χτυπιούνται, να μαλλιοτραβιούνται, να κυλιούνται χάμω κορίτσια και να βρίζονται μεταξύ τους, ένα θέαμα που προσωπικά δεν θα επιθυμούσα  να δω ποτέ. Από την άλλη, υπάρχουν οι γονείς. Οι οποίοι κλήθηκαν να ενημερωθούν για τα βλαστάρια τους και τα έργα τους.
Γ.Δ.


Μοσχοβολάει η πόλη
Όσοι κινούνται στην πόλη με τα πόδια είναι σίγουρο ότι έχουν μυρίσει την έντονη, ευχάριστη μυρωδιά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
Αυτή λοιπόν η ευχάριστη μυρωδιά προέρχεται από τα δέντρα που υπάρχουν χρόνια τώρα φυτεμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, τις γνωστές φλαμουριές.
Μάλιστα η οδός Καραολή, όπως και άλλες στην αγορά αλλά και τις γειτονιές, ευωδιάζουν την περίοδο αυτή γιατί είναι ανθισμένες.
Και με την ευκαιρία δύο διαπιστώσεις. Πρώτη, ότι αρκετοί κόβουν άνθη για να τα χρησιμοποιήσουν στο τσάι τους και δεύτερο ότι τα άνθη τα επισκέπτονται οι μέλισσες για να πάρουν τη γύρη.
Γ.Δ.


Μηδενική ανοχή στη βία
Πληθαίνουν επικίνδυνα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και στην Ξάνθη, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομία Ξάνθης. Μια είδηση που αποτέλεσε ρεπορτάζ στο χθεσινό μας φύλλο. Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είχαμε χθες στην γειτονιά μας μάλιστα. Μια κοπέλα φώναζε βοήθεια.  Ευτυχώς την άκουσαν έγκαιρα οι  γείτονες και δεν αδιαφόρησαν αλλά αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία ήρθε ταχύτατα με περιπολικό και την Ομάδα ΔΙΑΣ. Έδρασαν άμεσα συλλαμβάνοντας τον δράστη που όπως είπε ο ίδιος είναι σύζυγος της νεαρής γυναίκας, που τελικά ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της. Και γνωρίζουμε καλά πόσες άλλες γυναίκες που μάλιστα ζήτησαν βοήθεια από το αστυνομικό τμήμα, όπως η άτυχη Κυριακή είχε την πιο τραγική κατάληξη. Ευτυχώς τα στόματα ανοίγουν, γίνονται καταγγελίες από τα θύματα αλλά και η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη, δεν αδιαφορεί αλλά βοηθά τα θύματα. Πρέπει να ξεριζωθεί αυτό το καρκίνωμα που λέγεται ενδοοικογενειακή βία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κακοποιεί είτε σωματικά είτε ψυχικά είτε φραστικά κανένα και όποιος το κάνει να τιμωρείται αυστηρά. Η ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βία να είναι μηδενική. Τελεία και παύλα!
Μ.Ξ.


«Ψαλιδίζουν» τον Κανονισμό για την πυροπροστασία
Είδαν και αποείδαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος ότι δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμος ο Κανονισμός με τα μέτρα πυροπροστασίας που επιβαρύνει πολύ τους ιδιοκτήτες ακινήτων  μέσα ή κοντά σε δάση και άρχισαν να τον …ψαλιδίζουν. Να σημειώσουμε ότι η υποχρέωση κατάρτισης τεχνικής έκθεσης που θα καθορίζει τα μέτρα διατηρείται, ωστόσο το περιεχόμενό της δεν θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθεί κατά γράμμα τον κανονισμό. Περαιτέρω, το μόνο που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν φέτος οι πολίτες είναι να κλαδέψουν τα δέντρα που είναι κοντά στο σπίτι τους και να απομακρύνουν καυσόξυλα. Να σημειώσουμε για το θέμα έγινε παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη που έκρινε αντισυνταγματικό τον Κανονισμό υποστηρίζοντας ότι μετακυλείει τις υποχρεώσεις πυροπροστασία που έχει η πολιτεία στους ιδιώτες και τους επιβαρύνει οικονομικά με την υποχρέωση να λάβουν μέτρα. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο Κανονισμός είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάξτε τροπάριο… Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον. Σχεδόν ανά βδομάδα η Εταιρεία Προστασίας …