Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

0

Ποιον κοροϊδεύουν;
Διαβάζω, ακούω τα παρακάτω «Η ΝΔ πλέον είναι μια κυβέρνηση που βασίζεται σε ένα ποσοστό μειοψηφίας, με 29% δε μπορείς να κυβερνάς την χώρα».
Αλήθεια προχθές ψηφίσαμε για νέα κυβέρνηση; Απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι για την Ευρωβουλή ήταν οι εκλογές, όχι για νέα ελληνική βουλή.
Ποιο ως εκ τούτου είναι το συμπέρασμα; Ότι ο καθένας, το κάθε κόμμα, εκτιμάει, βγάζει το συμπέρασμα για τις εκλογές, με τις δικές τους κομματικές πεποιθήσεις, με την δική του προσωπική ματιά.
Αυτό όμως το να βλέπεις ή και να βγάζει τελείως παράλογα συμπεράσματα κάτι άλλο καθόλου κολακευτικό σημαίνει. Ότι δηλαδή υπάρχει διάθεση υπερβολής αλλά και ιδιαίτερα μεγάλου φανατισμού που εμποδίζει να δεις την πραγματικότητα.
Γ.Δ.


Αυτοί είμαστε…
Σ’ αυτόν τον τόπο, τον τόπο μας μιλάμε πολύ και πράττουμε λίγο. Συνεχώς γκρινιάζουμε και έχουμε την τάση να μηδενίζουμε τα πάντα ακόμη και όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα καλή προσπάθεια. Συνεχώς φταίνε οι άλλοι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει και ποτέ εμείς οι ίδιοι. Όλα τα περιμένουμε και τα απαιτούμε από το κράτος  και το δήμο και ποτέ δεν βάζουμε και εμείς ένα χεράκι λες και το κράτος ή ό δήμος δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι. Την ίδια στιγμή είμαστε εμείς που πετάμε σκουπίδια στους δρόμους, εμείς που παρκάρουμε όπου βρούμε και ειδικά στις ράμπες ΑΜΕΑ, εμείς που παρατάμε το κατοικίδιό μας γιατί το βαρεθήκαμε και το αφήνουμε αδέσποτο με ελαφρά τη καρδία για να βρει την ..τύχη του! Παράλληλα όμως  ρίχνουμε ανάθεμα στο δήμο για τα πολλά αδέσποτα!
Μ.Ξ.


Καλά τα νέα μέχρι στιγμής
Ιδού κι ένα ευχάριστο νέο για τους περισσότερους καταναλωτές. Μέχρι στιγμής τόσο τοπικά όσο πανελλαδικά αλλά και από Ισπανία και Ιταλία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελαιώνες πάνε μια χαρά. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν συμβεί κάποια στραβή μέχρι τη συγκομιδή, πως θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα ως προς την τιμή του λαδιού.
Άρα, το λάδι, το τόσο απαραίτητο για τη διατροφή μας θα επιστρέψει στα ράφια σε τιμές λογικές κι όχι αυτό που ζήσαμε με αυξήσεις στο 65%. Βέβαια, ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας, διότι με τον καιρό και τα ξαφνικά τερτίπια του δεν μπορείς να τα βάλεις.
Γ.Δ.


Όχι πισωγύρισμα
Πρόκειται για αίτημα. Το ακούω αυτές τις ημέρες από πολλούς. «Όχι πισωγύρισμα. Μόνον μπροστά». Η φράση φυσικά απευθύνεται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή το καράβι της κυβέρνησης να πάει μπροστά.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως αφού πετάξει ο καπετάνιος τη σαβούρα, να πάρει νέο πλήρωμα και όλοι μαζί να βάλουν πλώρη για λύσεις.
Διότι, οι πολίτες λύσεις θέλουν από τους υπουργούς στα διάφορα μικρά και μεγάλα προβλήματα κι όχι καθυστερήσεις.
Επιτέλους, πότε θ’ αντιληφθούν όλοι αυτοί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς ότι είναι εκεί αμειβόμενοι ικανοποιητικά για να λύνουν προβλήματα κι όχι να τα καταχωνιάζουν με χοντρό αλάτι στα συρτάρια τους.
Και είχε δίκιο όταν μου έλεγε προχθές  φίλος Νεοδημοκράτης «… όλοι αυτοί έκαναν μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να πάνε στην άκρη διότι αγνόησαν τα αιτήματα του λαού. Γι’ αυτό, όχι πισωγύρισμα, μόνον μπροστά».
Γ.Δ.


Μετά από λίγο θα τα ξεχάσουν όλα
Και ΚΙΕΦ και ποσοστά και δηλώσεις καταδίκης, όπως και πανηγυρισμού.
Δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου και της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάνογλου.
Άραγε, ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτές; Ποιος κυβερνητικός με εξουσία διάβασε το άρθρο του Στέργιου Γιαλάογλου;
Ποιος έδωσε, δίνει σημασία γι’ αυτά που γίνονται στην Θράκη; Ποιος τα μελετάει, ποιος προβληματίζεται; Θα έλεγα λίγοι, ελάχιστοι που απλώς τα πληροφορούνται μόνον.
Για να λυθούν ούτε λόγος, ούτε φως. Μετά από λίγο χρόνο, όλα όσα λέχθηκαν, γράφτηκαν, θα ξεχαστούν. Για να ξαναβγούν τα ίδια και χειρότερα στις επόμενες εκλογές.
Μια επαναλαμβανόμενη ιστορία εδώ και χρόνια.
Οι Θρακιώτες το γνωρίζουν αυτό, το ζουν δεκαετίες και δε βλέπουν ν’ αλλάζουν τα πράγματα.
Γ.Δ.


Το μήνυμα εστάλη
Κατά γενική ομολογία, το μήνυμα εστάλη αρχικά προς την κυβέρνηση και στη συνέχεια, αναλογικά και στα υπόλοιπα κόμματα. Κύριος όμως παραλήπτης ήταν η κυβέρνηση βέβαια. Και πιο συγκεκριμένα κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης που νόμισαν ότι «έδεσαν τον γάιδαρό τους» με την υπουργοποίησή τους.
Το ποιοι είναι αυτοί, είναι γνωστό. Το άσχημο είναι ότι δεν είναι δύο-τρεις. Είναι περισσότεροι και που να βρει ο Μητσοτάκης άλλους στον πάγκο για να τους αντικαταστήσει για να κερδίσει τον αγώνα.
Τέλος πάντων, το μήνυμα της δυσαρέσκειας έχει σταλεί. Ελπίδα ότι ο παραλήπτης θα το αναλύσει σωστά.
-Περιμένουμε…
Γ.Δ.


Βραδυπορίες της κυβέρνησης
Ένας από τους λόγους που οι ψηφοφόροι τιμώρησαν την κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές ήταν η αργή υλοποίηση αποφάσεων για τη βελτίωση μιας σειράς προβλημάτων.
Η κυβέρνηση σε πολλούς τομείς δούλευε αργά, με την μέθοδο «τα ζώα μου αργά» σα να είχε απεριόριστο χρόνο.
Βραδύτητα, νωχέλεια παντού. Από τις απλές υπηρεσίες μέχρι τα υπουργεία. Απόλυτη γραφειοκρατεία. Παντού χαρτιά, σφραγίδες, βεβαιώσεις, άστα θα τα δούμε, τηλέφωνα να χτυπούν και να μη τα σηκώνει κανείς.
Το ελληνικό δημόσιο δεν δείχνει ένα σύγχρονο, ολιγομελές αρχηγείο. Χιλιάδες υπάλληλοι με χαμηλή παραγωγικότητα που πρώτο στόχο έχουν την καθυστέρηση στο αίτημα του πολίτη.
Αυτήν την βραδυπορία – και άλλα πολλά –  πλήρωσε η κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Ποιοι υποφέρουν περισσότερο από τον καύσωνα
Αυτές τις μέρες του καύσωνα αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι όσοι δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους και σε χώρους μη κλιματιζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που βγαίνουν και σκουπίζουν τους δρόμους…Οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν μια δύσκολη, κοπιαστική δουλειά και την κάνουν εξαιρετικά και αυτές τις μέρες με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες πραγματικά υποφέρουν. Όπως και όσοι κάνουν ντελίβερι και θα πρέπει  όλοι μας να είμαστε ευαισθητοποιημένοι να μην δίνουμε παραγγελίες αυτές τις ώρες που ο υδράργυρος είναι στο «κόκκινο». Επίσης οι οικοδόμοι, όσοι κάνουν αγροτικές εργασίες αλλά και οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια που δεν έχουν κλιματισμό. Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ή να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα ή να βάλουν κλιματισμό. Πλέον επιβάλλεται να δουλεύουμε σε κλιματιζόμενους χώρους. Είναι καθήκον του εργοδότη να το παρέχει  αυτό στον εργαζόμενο. Οι εργασιακές συνθήκες είναι καθοριστικές για την παραγωγικότητά του.
Μ.Ξ.


Καιρικό μεν, αλλά…
Η περίοδος που διανύουμε από κλιματολογικής άποψης είναι κρίσιμη.
Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, η άπνοια, δημιουργούν ένα αίσθημα δυσφορίας. Το αίσθημα αυτό επιδεινώνεται στους ηλικιωμένους και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό σε όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και αυτοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Παράλληλα, υπάρχει μια άλλη κατηγορία ηλικιωμένων οι οποίοι θα πρέπει να προσεχθούν. Πρόκειται για τους μοναχικούς ανθρώπους και οι κοινωνίες διαθέτουν αρκετούς από αυτούς.
Γι’ αυτό, οι δημοτικές δομές, οι άλλοι κοινωνικοί φορείς, οι γείτονες, κι εμείς οι ίδιοι, όπου γνωρίζουμε την ύπαρξη μοναχικού ανθρώπου να τον επισκεφθούμε. Έστω για λίγο, για μια σύντομη συζήτηση για να αντιμετωπιστεί κάποιο πιθανό θέμα με τα φάρμακά του, για προμήθεια ειδών διατροφής.
Ας χτυπήσουμε λοιπόν την πόρτα ενός μοναχικού γείτονά μας. Άνθρωποι είμαστε…
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αυτή είναι επιλογή ή πλάκα; Συχνά πληροφορούμαστε ότι νεαροί και νεαρές, όλοι μαζί, έτσι, …