Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Προσλήψεις στον παιδικό σταθμό της ΔΥΠΑ Ξάνθης

Προσλήψεις στον παιδικό σταθμό της ΔΥΠΑ Ξάνθης

0

Με το κριτήριο της εντοπιότητας

121 προσλήψεις ΤΕ & ΔΕ σε 27 περιοχές της χώρας


Εκδόθηκε επίσημα η προκήρυξη για 121 προσλήψεις σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η νέα προκήρυξη που εξέδωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, απευθύνεται σε αποφοίτους ΤΕ και ΔΕ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 27 περιοχές της χώρας

Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν και στην ΔΥΠΑ Ξάνθης. Όπως ανακοινώθηκε από την ΔΥΠΑ στις περιοχές Δράμας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών θα τηρηθεί κριτήριο εντοπιότητας, επομένως θα δοθεί προτεραιότητα στην πρόσληψη των μόνιμων κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

Αιτήσεις τώρα για 121 προσλήψεις σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Θα επιλεγούν πτυχιούχοι Τεχνολογικής και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η σύμβαση εργασίας ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως 11 μήνες (και όχι πέραν της 31-07-2025).

Παιδικοί Σταθμοί – ΔΥΠΑ: 121 προσλήψεις χωρίς ηλικιακά όρια

Οι υποψήφιοι/ες όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών και κατ’ εξαίρεση, έως 70 ετών, όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα.

Οι ειδικότητες

ΤΕ Παιδαγωγοί Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων

ΔΕ Μάγειρες



ΔΥΠΑ: Από σήμερα αιτήσεις για μισθό σε 25.000 ανέργους

Κριτήρια και προϋποθέσεις

 Άρχισαν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μηνών και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ

Κριτήρια και προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

 Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

-επιχειρήσεις με έως 3 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για 1 άνεργο

-από 4 έως 9 άτομα προσωπικό για έως 2 ανέργους

-από 10 έως 19 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για έως 3 ανέργους.

-Επιχειρήσεις με 20 έως 30 άτομα προσωπικό επιδοτούνται για έως 5 ανέργους

-από 31 έως 50 για έως 8 ανέργους και

-από 51 και άνω άτομα προσωπικό η επιδότηση αφορά έως 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελουμένους

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση (συμφωνητικό συνεργασίας).

Διάρκεια και Αποζημίωση

Η προεργασία διαρκεί 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους συμμετέχοντες μηνιαία, αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό.

Επιπρόσθετα, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης υπαγόμενοι στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» στην Προτεραιότητα 5 «Απασχόληση των Νέων (15-29 ετών) ΕΑΕΚ (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης)».

Διαδικασία

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr:

Προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων

H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις

Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων

Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφουν συμφωνητικό

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.



Έρχονται 300 νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών

«Ναι» του ΣτΕ στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για 300 προσλήψεις ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. για καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων.

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών Φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι είναι νόμιμο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών στοχεύει στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικαλείται στη γνωμοδότησή του την έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία από τις 300 προσλήψεις προκύπτει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ύψους 28.569.130 ευρώ για την τετραετία 2024-2028 σε βάρος των πιστώσεων των ειδικών φρουρών.

Και αυτό το σκέλος κρίθηκε νόμιμο από τους συμβούλους Επικρατείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να προχωρήσουν σε έκδοση Κάρτας Μονίμου Κατοίκου Ο Δήμος Ξάνθ…