Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Πλαστικά Θράκης: Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (+5,4%) το α’ τρίμηνο

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (+5,4%) το α’ τρίμηνο

0

 Συνέχεια επενδύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη


 

Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, γίνεται η εκτίμηση ότι η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) του Ομίλου, σε απόλυτα νούμερα, θα κυμανθεί σε αντίστοιχα ή ελαφρώς βελτιωμένα επίπεδα, συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Λειτουργική Κερδοφορία (EBITDA) του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ανήλθε σε €12,3 εκατ., έναντι €11,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,4%, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης με την οποία δημοσιοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου 2024. Η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στους ενισχυμένους όγκους πωλήσεων κατά 3,1%. αλλά και στη βελτίωση του προϊοντικού μίγματος, με αποτέλεσμα και το περιθώριο EBITDA να παρουσιάζεται επίσης ενισχυμένο.

Ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €88,3 εκατ. έναντι €93,0 εκατ., το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, παρά τους αυξημένους όγκους πωλήσεων, αποκλειστικά λόγω των σχετικά μειωμένων μέσων τιμών πώλησης.

Επισημαίνεται ότι η αύξηση του EBITDA αποτελεί ξεκάθαρα θετική εξέλιξη, δεδομένων των δυσχερών συνθηκών που επικράτησαν στις αγορές και οικονομίες, ειδικότερα της Κεντρικής Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες ο Όμιλος έχει σημαντική έκθεση, καταδεικνύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του Ομίλου και τη δυναμική του για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του.

Ως προς τα επίπεδα ρευστότητας του Ομίλου, ο Καθαρός Δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε €17,5 εκατ., συμπεριλαμβανομένων και των προθεσμιακών τραπεζικών καταθέσεων ύψους €13,7 εκατ., παρουσιάζοντας μικρή αύξηση, συγκριτικά με το τέλος του 2023 (Καθαρός Δανεισμός τέλους 2023: €16,3 εκατ.), παρά την εποχικότητα, που ως αποτέλεσμα έχει τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης του πρώτου τριμήνου. Το χαμηλό επίπεδο Καθαρού Δανεισμού καταδεικνύει την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, την ποιότητα του πελατειακού του χαρτοφυλακίου και τη δυνατότητα του να επενδύει διατηρώντας χαμηλά τον Καθαρό του Δανεισμό.

Παράλληλα, συνεχίζεται ομαλά η υλοποίηση του προγραμματισμένου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, ύψους €30 εκατ. σε ταμειακή βάση, με επενδύσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στους δυο κλάδους δραστηριοποίησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέα έρευνα ΚΕΦΙΜ: Οι Έλληνες δουλεύουν 6 μήνες για να πληρώσουν φόρους και εισφορές

Βελτίωση 3 ημερών από το 2023 στην Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας Οι Έλληνες πολίτες δουλεύο…