Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η γειτονιά έσωσε γυναίκα από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της

Η γειτονιά έσωσε γυναίκα από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της

0

Συμβάν ενδοοικογενειακής βίας στο κέντρο της πόλης. Νεαρή κάλεσε σε  «βοήθεια» από το μισάνοιχτο παράθυρο διαμερίσματος – Είχε μώλωπες στο πρόσωπο – Την είδαν οι γείτονες και κάλεσαν την Αστυνομία


Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας με 8 αστυνομικούς – Συνελήφθη ο δράστης που δήλωσε σύζυγός της –1.535 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην ΑΜΘ μέσα σε 3,5 χρόνια


Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με ξυλοδαρμό νεαρής  γυναίκας από τον σύζυγο της, σημειώθηκε στη 1.30 μ.μ. της Τετάρτης 5 Ιουνίου, σε οικοδομή επί του παράδρομου μεταξύ Μ. Καραολή και Σταθμού, αναστατώνοντας την γειτονιά που ωστόσο η παρέμβασή της ήταν καθοριστική και σωτήρια για το θύμα.

Νεαρή φώναζε  «βοήθεια» – Την είδαν οι γείτονες και κάλεσαν την Αστυνομία

Συγκεκριμένα, αρχικά ακουγόταν κραυγές και θόρυβος εντός του διαμερίσματος και στην συνέχεια από το μισάνοιχτο παράθυρο βγήκε μια νεαρή κοπέλα και φώναζε «βοήθεια», ενώ φαινόταν ότι κάποιος την χτυπάει. Την κοπέλα είδε αρχικά επαγγελματίας που έχει κατάστημα απέναντι από την οικοδομή που συνέβη το περιστατικό.  Την άκουσε να φωνάζει «βοήθεια», είδε ότι είχε μώλωπες στο πρόσωπο και χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσε την Αστυνομία. Παράλληλα βγήκαν όλοι οι γείτονες από τα γραφεία τους και τα μαγαζιά τους. Συγκεντρώθηκε κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή έφτανε το περιπολικό.

Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας με 8 αστυνομικούς – Συνελήφθη ο δράστης – σύζυγος

Άμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας που έσπευσε με  περιπολικό και συνολικά 2 αστυνομικούς και 6 ακόμη της Ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα πήραν την κοπέλα και την μετέφεραν στην Αστυνομία. Παράλληλα συνέλαβαν τον δράστη που δήλωσε σύζυγός της. Διενεργείται έρευνα και προανάκριση από την  Αστυνομία Ξάνθης, με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

1.535 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην ΑΜΘ μέσα σε 3,5 χρόνια

Το περιστατικό είναι ένα ακόμη στην μακριά λίστα της ενδοοικογενειακής βίας που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση ιδιαίτερα τα 4 τελευταία χρόνια στη χώρα μας και στην περιφέρειά μας. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2020 έως το 2023 έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ, το 2020 ανέρχονταν σε 201 περιστατικά, το 2021 σε 366, το 2022 σε 387, το 2023 σε 410 ενώ για τους 5 μήνες του 2024 (01/01/2024 έως 31/05/2024 2024) έχουν σημειωθεί 171 περιστατικά. Συνολικά ανέρχονται σε1.535 μέσα σε 3,5 χρόνια! Να σημειώσουμε ότι όπως γράψαμε και σε ρεπορτάζ στο χθεσινό μας φύλλο, σύντομα θα λειτουργήσει στην Ξάνθη και σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο θα είναι στελεχωμένο με 8 άτομα εκπαιδευμένο προσωπικό.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…