Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μύκης για το νερό στον Κένταυρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μύκης για το νερό στον Κένταυρο

0

Ζήτησαν άμεση λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης – Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεση προσωρινή διευθέτηση του θέματος με βυτιοφόρο από κοντινό δήμο


Μετά την περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος της υδροδότησης στον Κένταυρο, κάτοικοι του οικισμού προχώρησαν την Τρίτη 18 Ιουνίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μύκης, ζητώντας άμεση επίλυση του θέματος, που ειδικά λόγω καλοκαιριού είναι πιο επιτακτικό.

Οι κάτοικοι συνάντησαν το δήμαρχο Αχμέτ Κιούρτ, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση με βυτιοφόρο από κοντινό δήμο, που θα γεμίσει τις δεξαμενές, ενώ έγινε αίτημα και σε άλλους δήμους, ώστε με βυτιοφόρα να καλύψουν τις ελλείψεις του νερού. Ακόμη, επικοινώνησε με την Περιφέρεια, προκειμένου να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την τοποθέτηση γεννήτριας, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της πηγής με ρεύμα, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Για τη χθεσινή κινητοποίηση μας ενημέρωσε ο 24χρονος κάτοικος του χωριού, Σαλή Εφέντη, ο οποίος μας εξήγησε ότι το πρόβλημα της υδροδότησης αφενός κρατάει χρόνια και αφετέρου αυτές τις μέρες λόγω Μπαϊραμιού και αυξημένων επισκεπτών (άρα και αναγκών) στην περιοχή οξύνθηκε πάρα πολύ. Τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να αρκεστούν σε αιτιάσεις για ατομική ευθύνη και κλιματική αλλαγή και διεκδικούν παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτη υδροδότηση για τον οικισμό. Πρόσθεσε δε, ότι σταθερά από το 2017 αναδεικνύει το θέμα και πιέζει για λύση εντός και εκτός Βουλής, το ΚΚΕ. Σημείωσε ότι, μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο δρομολογείται μία άμεση πλην προσωρινή λύση, ωστόσο άφησε να διαφανεί ότι οι κάτοικοι θα είναι σε εγρήγορση προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα.



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέτριες οι επιδόσεις των υποψηφίων της Ξάνθης

Αναλυτικές βαθμολογίες από το 1ο και 2ο ΓΕΛ –  Μετρημένοι στα δάκτυλα οι αριστούχοι …