Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παπαδημούλης: Η Κομισιόν επιβεβαιώνει έρευνα για αναθέσεις 2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Παπαδημούλης: Η Κομισιόν επιβεβαιώνει έρευνα για αναθέσεις 2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

0

Πρόκειται για έργα που ανατέθηκαν στις τρεις εταιρίες τηλεπικοινωνιών της χώρας, πέντε εταιρίες πληροφορικής και δύο εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, την περίοδο 2020-2023


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τη σκανδαλώδη ανάθεση στην Ελλάδα έργων ύψους 2,5 δισ. που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή ρεπορτάζ του Politico, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για την ανάθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά κανόνα με την υποβολή μίας μόνο προσφοράς ανά έργο, εκατοντάδων έργων τεχνολογίας – ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα, είχε υποβάλει επείγουσα ερώτηση στη Επιτροπή, ρωτώντας αν είναι ενήμερη και αν προτίθεται να διερευνήσει το ζήτημα.

Το δημοσίευμα του Politico αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την ανάθεση σε μόλις 10 εταιρίες στην Ελλάδα, περισσότερων από 600 έργων στον τομέα της τεχνολογίας, συνολικού ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για έργα που ανατέθηκαν στις τρεις εταιρίες τηλεπικοινωνιών της χώρας, πέντε εταιρίες πληροφορικής και δύο εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, την περίοδο 2020-2023, μετά από διαδικασίες που, κατά κανόνα, είχαν μόνο μία προσφορά ανά έργο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στη σύσ…