Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Κελτσίδου: «Τα Τοπικά Συμβούλια έχουν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών»

Π. Κελτσίδου: «Τα Τοπικά Συμβούλια έχουν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών»

0

Η προγραμματισμένη συνάντηση όλων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου


Η κ. Κελτσίδου και η τοπική σύμβουλος με την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ», Σούλα Μεϊμαρίδου εστιάζουν στην ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των συμβούλων αναφορικά με το κομμάτι της διοργάνωσης εκδηλώσεων


Το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης πραγματοποίησε συνάντηση όλων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 6 και μισή το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με την λειτουργία του θεσμού των τοπικών κοινοτήτων.

Αναλυτικά, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης Πέπη Κελτσίδου, τονίζει στο «Ε»: «συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις κοινότητες, τα προβλήματα των κοινοτήτων των δημοτών. Επίσης, μιλήσαμε για κοινές δράσεις που προγραμματίζουμε, οι οποίες αφορούν και τον πολιτισμό, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των κοινοτήτων αποβλέποντας στην καλύτερη οργάνωση του θεσμού».


Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης Πέπη Κελτσίδου και η τοπική σύμβουλος με την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ», Σούλα Μεϊμαρίδου


Κοινός σκοπός το κοινό καλό των δημοτών

Επισημαίνει, ότι ο θεσμός των κοινοτήτων και η λειτουργία τους είναι καλά τοποθετημένα από τον νομοθέτη κι ότι απλώς, ο κόσμος δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων. Συμπληρωματικά και η τοπική σύμβουλος με την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» Χρυσούλα Μεϊμαρίδου απαντά στο «Ε» και δείχνει να αισιοδοξεί δηλώντας πως «είμαστε σε καλό δρόμο και η συνεργασία μας με την κ. Κελτσίδου είναι άψογη, μιας και ο κοινός σκοπός παραμένει κοινός και δεν είναι άλλος πέρα από το κοινό καλό των δημοτών μας».

«Πολύ πιθανόν ο κόσμος να θεωρούσε ότι τα τοπικά συμβούλια έχουν διακοσμητικό ρόλο από τότε ακόμη που θεσμοθετήθηκαν, αλλά δεν είναι έτσι. Απεναντίας, έχουν ουσιαστικό ρόλο», όπως επισημαίνει η κ. Κελτσίδου.

«Πέρα από τις μεταξύ μας διαφορές που προκύπτουν ανά παράταξη, ο σκοπός στις τοπικές κοινότητες είναι η συνεργασία για την επίλυση τυχόν προβλημάτων και το καλό του τόπου», όπως υπογραμμίζει η κ. Μεϊμαρίδου.

Εθελοντικές ομάδες όπου υπάρχει ανάγκη παροχής υπηρεσιών

Τόσο η κ. Κελτσίδου, όσο και η κ. Μεϊμαρίδου δίνουν έμφαση σε θέματα πολιτισμού και στην συνεργασία στο κομμάτι της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

« Έπειτα, προγραμματίζουμε να μιλήσουμε με τοπικά συμβούλια άλλων δήμων για να συζητήσουμε από κοινού τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων με γνώμονα το όφελος του δημότη», υποστηρίζει η κ. Κελτσίδου  και τέλος η κ. Μεϊμαρίδου δίνει βαρύτητα στη σύσταση εθελοντικών ομάδων με μέλη που θα προέρχονται από όλες τις παρατάξεις και θα αξιοποιούνται όπου υπάρχει ανάγκη παροχής υπηρεσιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ

Μια χώρα η οποία παραβιάζει συστηματικά και διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές ευθύν…