Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Όταν το θύμα αρνείται να καταγγείλει τον θύτη από φόβο

Όταν το θύμα αρνείται να καταγγείλει τον θύτη από φόβο

0

Δεν κατέθεσε μήνυση κατά του συζύγου της η νεαρή γυναίκα που φώναζε «βοήθεια» την Τετάρτη το μεσημέρι και αναστάτωσε της γειτονιά της οδού Σταθμού


Υποβάθμισε το περιστατικό – Αφέθηκε ελεύθερος ο δράστης


Στο…αρχείο φαίνεται να μπήκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που ανέδειξε κατ’ αποκλειστικότητα σε χθεσινό πρωτοσέλιδό του το «Ε» έχοντας αυτόπτες μάρτυρες όλη την γειτονιά της οδού Σταθμού που άκουσαν τις κραυγές για βοήθεια από την νεαρή κοπέλα και την είδαν με μώλωπες.

Το θύμα δεν κατέθεσε μήνυση για ξυλοδαρμό – Υποβάθμισε το περιστατικό

Οι άνθρωποι αυτοί δεν αδιαφόρησαν, αντίθετα αμέσως προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ειδοποιώντας την αστυνομία και να καταθέσουν μάλιστα όσα είδαν και άκουσαν. Ωστόσο το θύμα τελικά δεν κατήγγειλε τον σύζυγό της για ξυλοδαρμό, υποβαθμίζοντας το περιστατικό ως ένα συνηθισμένο καβγά μέσα σε ένα ζευγάρι με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρχαν ενδείξεις για κακοποιητική συμπεριφορά και άσκηση βίας στο πρόσωπο της κοπέλας αλλά και στο διαμέρισμα. Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη αντίδραση των θυμάτων που αρνούνται να μιλήσουν και να καταθέσουν μήνυση, ίσως γιατί φοβούνται τα χειρότερα.

Μια αντίδραση δικαιολογημένη ειδικά όταν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη προστασία των θυμάτων όμως με το να προστατεύουν τον θύτη δεν προστατεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό από το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κακοποιητική συμπεριφορά με απρόβλεπτες συνέπειες για την σωματική τους ακεραιότητα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αναδιπλούμενο μαχαίρι προσπάθησε να μπει γυναίκα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Συνελήφθη κατόπιν ελέγχου Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στη Καβάλα, από αστυ…