Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Χωρίς λογική η πρόσκληση μετατροπής σε βιολογικά»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Χωρίς λογική η πρόσκληση μετατροπής σε βιολογικά»

0

Το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής αναρωτιέται «ποιον θέλει να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη διάταξη»


«Με πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στις 13-6-2024 επί υπουργίας Αυγενάκη καλούνται οι παραγωγοί να δηλώσουν την μετατροπή σε βιολογικές καλλιέργειες από 15-6-2024 έως 30-6-2024. Προϋπόθεση για την ένταξη στην Π3-70-2.1 είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου να μην υπάρχει ενεργή σύμβαση πιστοποίησης βιολογικών» αναφέρει με δήλωσή της το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής, Oλυμπία Τελιγιορίδου.

Συνεχίζοντας επισημαίνει τα εξής: «Αποτέλεσμα αυτής της παρελκυστικής διάταξης σχετικά με τα κριτήρια είναι όσοι είχαν πιστοποιηθεί ως βιολογικοί καλλιεργητές να «αναγκαστούν» ουσιαστικά να διακόψουν τη σύμβαση από 13 Ιουνίου και να καταθέσουν νέα αίτηση μετατροπής σε βιολογικά από τις 16 Ιουνίου. Ο παραλογισμός αφορά λοιπόν όσους αναγκάζονται να άρουν την πιστοποίηση για 2 μέρες και όσους δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε στην άρση λόγω τριετούς δέσμευσης που είναι σε ισχύ.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση για μετατροπή σε βιολογικά γίνεται και πάλι στο πλαίσιο του προχειρογραμμένου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που με τα κριτήρια που βάζει οδηγεί σε αναστάτωση όσους είναι ήδη ενταγμένοι. Ποιον θέλησε να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη διάταξη;»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έσβησε πλήρως η φωτιά στο περιαστικό δάσος

Παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, μαζί με εθελοντικές…