Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Νέστο φέτος το καλοκαίρι

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Νέστο φέτος το καλοκαίρι

0

Αναδεικνύεται σε top προορισμός με μεγάλη επισκεψιμότητα

Μπήκε δυναμικά το καλοκαίρι – Γεμάτες οι παραλίες του Δήμου Αβδήρων

 

 

Ξεκίνησε δυναμικά η καλοκαιρινή σεζόν, με τους παραλιακούς Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου να έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους ώστε να είναι καθαρές και ασφαλείς για τους λουόμενους.

Μπήκε δυναμικά το καλοκαίρι – Γεμάτες οι παραλίες του Δήμου Αβδήρων

Ειδικότερα στον Δήμο Αβδήρων όπως μας επεσήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης είναι η σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον περασμένο Σαββατοκύριακο να θυμίζει μέρες Αυγούστου όταν η κίνηση είναι στο πικ: «Βοήθησε η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και καθημερινά οι παραλίες μας έχουν κόσμο, ενώ το περασμένο σαββατοκύριακο στο Μυρωδάτο είχε πολύ κόσμο. Αυτά είναι θετικά σημάδια για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν. Ο Δήμος μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τουρισμό για αυτό και κάνει ό,τι είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του».

Διευκρινιστικά να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αβδήρων έχει μια τεράστια ακτογραμμή με πέντε πολυσύχναστες παραλίες. Αυτές είναι του Μυρωδάτου, του Άη Γιάννη Αβδήρων, Πόρτο Μόλο, Λεύκιππος και Μάνδρας. Όλες οι παραλίες πλην του «Λεύκιππου» έχουν Γαλάζια Σημαία. Ωστόσο και στις πέντε παραλίες υπάρχουν ναυαγοσώστες και συγκεκριμένα , τρεις στο Μυρωδάτο, ένας στον Άη Γιάννη, ένας στην παραλία «Λεύκιππος» (Coco’s), ένας στο Πόρτο Μόλο. Σ’ αυτές δραστηριοποιούνται οκτώ συνολικά beach bar και πιο συγκεκριμένα πέντε στο Μυρωδάτο και από ένα σε Πόρτο Μόλο, Coco’s, Μάνδρα. Για όλα είναι ακόμη φέτος σε ισχύ η διετής σύμβαση που είχαν με το Δήμο οπότε δεν εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι των δημοπρασιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτη για ένα ακόμη beach bar αλλά δεν το ενέκρινε η Κτηματική.

Χρειάζεται καθαρισμό το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των καθαρισμών και της ισοπέδωσης με τα ειδικά μηχανήματα όλων των παραλιών. ¨Ωστόσο απομένει ο καθαρισμός εντός του κάμπινγκ Μυρωδάτου: «Έχουμε καθαρίσει απ’ έξω και έχουμε κάνει κάποιες εργασίες μέσα ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες ο καθαρισμός από μέσα και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να απευθυνθούμε στον στρατό όπως την προηγουμένη φορά».

Δυο παραλίες με 12 ναυαγοσώστες στον δήμο Τοπείρου

Όλα είναι έτοιμα και στον Δήμο Τοπείρου μας πληροφορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Τουργαΐδης: «Έχουμε ολοκληρώσει τους καθαρισμούς των παραλιών μας. Έχουμε δύο οργανωμένες παραλίες των Μαγγάνων και του Ερασμίου. Έχουν ήδη τοποθετηθεί πέντε πύργοι με 12 ναυαγοσώστες. Φέτος δεν πήραμε Γαλάζιες Σημαίες, ωστόσο το οργανώσαμε για να διεκδικήσουμε σε δεύτερο χρόνο. Στις παραλίες μας δραστηριοποιούνται τέσσερα συνολικά beach bar δύο σε κάθε μία». Ο κ. Τουργαΐδης ανέφερε ότι η σύμβασή τους είναι σε ισχύ γιατί η δημοπρασία ήταν για 3 έτη.

Top προορισμός ο Νέστος και τα αλσύλλια σε Τοξότες και Γαλάνη

Σ’ ότι αφορά την επισκεψιμότητα στις παραλίες ο κ. Τουργαΐδης ανέφερε πως ξεκίνησε η κίνηση από ντόπιους αλλά και Βαλκάνιους αλλά αυτό που όπως είπε έχει θεαματική επισκεψιμότητα είναι η παραλία του …Νέστου: «Έχει τόσο κόσμο όσο όλες οι παραλίες μαζί. Έχουμε πολλά σχολεία από Καβάλα και από άλλους νομούς που επισκέπτονται την περιοχή, πολλοί σύλλογοι όπως ο ΕΟΣ που διοργάνωσε φεστιβάλ αναρρίχησης αλλά και μεμονωμένες παρέες που κολυμπούν και κάνουν διακοπές. Ο top προορισμός για τον Δήμο μας δεν είναι οι παραλίες αλλά ο Νέστος. Επίσης μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας έχουν τα αλσύλλιά μας στους Τοξότες και την Γαλάνη. Μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε και αυτού του είδους τον τουρισμό και στρέφουμε εδώ το ενδιαφέρον μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…