Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας διαμαρτύρεται για την τιμή της φέτας που ακούστηκε στην Βουλή

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας διαμαρτύρεται για την τιμή της φέτας που ακούστηκε στην Βουλή

0

«Η έλλειψη σαφήνειας και ακρίβειας σε τέτοιες δηλώσεις αποτελεί απαράδεκτη παραπληροφόρηση του κοινού και υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους Έλληνες παραγωγούς», αναφέρει η ανακοίνωση


Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), απευθυνόμενος τόσο σε κτηνοτρόφους όσο και σε καταναλωτές, σχετικά με την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην βουλή για την ακρίβεια την Παρασκευή 24 Μαΐου, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες εξελίξεις που πλήττουν βαρύτατα τον κτηνοτροφικό κλάδο και ειδικότερα την παραγωγή και πώληση της φέτας.

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, γινόμαστε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου πολέμου ενάντια στους κτηνοτρόφους, ο οποίος εκτυλίσσεται μέσα από την υποτίμηση της τιμής της φέτας και την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την τιμή της φέτας στα 6,28 ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτή η τιμή αφορά το κιλό ή όχι, δημιουργούν σύγχυση και αδικούν κατάφωρα τον κόπο των παραγωγών μας.

Η έλλειψη σαφήνειας και ακρίβειας σε τέτοιες δηλώσεις αποτελεί απαράδεκτη παραπληροφόρηση του κοινού και υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους Έλληνες παραγωγούς.

Επιπλέον, κυκλοφορούν βίντεο από καταναλωτές που δείχνουν τιμές φέτας σε διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα ένα βίντεο που δείχνει την τιμή της φέτας να πωλείται στην Ιρλανδία στα 5,45 ευρώ το κιλό.

Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τους ελέγχους που (δεν) γίνονται στα προϊόντα.

Είναι αδιανόητο πώς πιστοποιημένη φέτα μπορεί να πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής της ανέρχεται στα 7,2-8 ευρώ το κιλό.

Η απουσία επαρκών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και η αδιαφορία τους για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών είναι εξοργιστική.

Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο υποτιμούν την ποιότητα της φέτας, αλλά οδηγούν και στη μείωση της τιμής του γάλακτος, πλήττοντας σοβαρά τους κτηνοτρόφους που ήδη δεινοπαθούν από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις δυσκολίες του επαγγέλματος τους.

Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό και τις αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις τιμές και ταυτόχρονα να προστατευθεί η ελληνική κτηνοτροφία.

Η φέτα, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), πρέπει να διατηρεί την ποιότητά της και να πωλείται σε τιμή που αντανακλά το πραγματικό κόστος παραγωγής της. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες αποκλίσεις στις τιμές και ταυτόχρονα το κράτος να αδιαφορεί για την επιβίωση των κτηνοτρόφων.

Απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του προϊόντος και των παραγωγών. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα και την αξία των ελληνικών προϊόντων, υποστηρίζοντας τους κτηνοτρόφους μας και εξασφαλίζοντας την επιβίωση του κλάδου.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε κατά τόπους ελέγχους της γνωστής βιομηχανίας, της οποίας προϊόν πωλείται σε εξευτελιστική τιμή αλλά και σε έλεγχο ποιότητας του προϊόντος στην συγκεκριμένη χώρα, σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τέτοιες αθέμητες πρακτικές και συμπράττει με αυτόν τον τρόπο και η ίδια στον πόλεμο κατά της κτηνοτροφίας.

Να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι πριν λίγους μήνες βρισκόμασταν μπροστά στην βουλή και λάβαμε συγκεκριμένες υποσχέσεις, δεν είναι δύσκολο να ξαναβρεθούμε όχι μόνο μπροστά αλλά και μέσα στην Βουλή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Ξάνθη

Απαγόρευση κυκλοφορίας σ’ όλα τα περιαστικά αποφάσισαν Δήμος και Περιφέρεια Φωτιά την Πέμπ…