Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ

0

Η θέση που αναλαμβάνει ο Έλληνας υπουργός έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα λόγω των μεταρρυθμίσεων στην εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική


Συμπρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόκειται για μια τιμητική θέση για τη χώρα μας, καθώς μέσω της συγκεκριμένης απόφασης αναγνωρίζεται η συμβολή της Ελλάδας και του σχετικού υπουργείου στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον πρωτογενή τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η θέση που αναλαμβάνει ο Έλληνας υπουργός έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα λόγω των μεταρρυθμίσεων στην εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ μετά το 2027. Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχαν υιοθετήσει πλήρως τις 19 προτάσεις για αλλαγές στην ΚΑΠ που είχε καταθέσει η χώρα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα tips του καλοκαιριού για έξυπνες διατροφικές επιλογές

Η διατροφολόγος Ζωή Κρουστάλη μιλά στο «Ε» για τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε εν μ…