Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Κένταυρος ξεδιψά με εμφιαλωμένο νερό

Ο Κένταυρος ξεδιψά με εμφιαλωμένο νερό

0

14 παλέτες εμφιαλωμένων νερών μοίρασε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης


Χρόνιο το πρόβλημα με την υδροδότηση στον δήμο Μύκης


Με εμφιαλωμένο νερό ξεδιψούν αλλά και εξυπηρετούνται ως προς την καθημερινότητά τους οι κάτοικοι του Κενταύρου του δήμου Μύκης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα να έχουν νερό με το σταγονόμετρο,  εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών και μια περίοδο που οι κάτοικοι εορτάζουν το Μπαϊράμ και οι απαιτήσεις για νερό είναι μεγαλύτερες. Τα προβλήματα στην υδροδότηση του Κενταύρου πυροδότησαν και την παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης, από κατοίκους του οικισμού κατά την οποία ο δήμαρχος Κιουρτ Αχμέτ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσει άμεσα με βυτιοφόρο που θα γεμίσει τη δεξαμενή αλλά και με εγκατάσταση γεννήτριας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της πηγής με ηλεκτρικό ρεύμα που είναι σε εξέλιξη.



Εμφιαλωμένα νερά μοίρασε στον Κένταυρο η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης


Το πρωί της Τετάρτης μετά από παρέμβαση της περιφέρειας παραδόθηκαν  από την Π.Ε. Ξάνθης 14 παλέτες εμφιαλωμένων νερών σε φιάλες 1,5lt. Στην παράδοση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Σαλή Γιουρούκ και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Φατήχ Ισμαήλκο και κ Ιμπραχήμ Αμούτσκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγκενέ: «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την εξέλιξη του έργου για την παροχή πόσιμου νερού στον οικισμό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εργασίες προχωρούν ομαλά και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων».

Χρόνιο το πρόβλημα με την υδροδότηση στον δήμο Μύκης

Να σημειώσουμε ότι τα προβλήματα υδροδότησης είναι ένα χρόνιο πρόβλημα τουλάχιστον μίας 20ετίας για τον Κένταυρο αλλά και για άλλα χωριά του δήμου Μύκης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης έργων αντικατάστασης του δικτύου που είναι απαρχαιωμένο. Όπως αναφέρουν πηγές του «Ε» ακόμη και τα έργα που έχουν γίνει δεν περιλαμβάνουν δίκτυο με σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή νερού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και να μην υπάρχει σπατάλη όπως γίνεται τώρα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…