Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές Νίκη για ΝΔ, αλλά και για την ακροδεξιά στην ευρωκάλπη

Νίκη για ΝΔ, αλλά και για την ακροδεξιά στην ευρωκάλπη

0

Τα αποτελέσματα σε ενσωμάτωση άνω του 66%


Πάνω από 18% συγκεντρώνουν τα κόμματα της ακροδεξιάς


Στην πρώτη θέση παραμένει η Νέα Δημοκρατία, καταγράφοντας απώλεια δυνάμεων, αλλά καταφέρνοντας ένα σχεδόν double score σε σχέση με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ενσωμάτωση στο 66,24%, η Νέα Δημοκρατία είναι στο 27,71%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,87%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,01%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9,73, το ΚΚΕ στο 9,31% %, η ΝΙΚΗ 4,43%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,41%, η ΜΕΡΑ25 2,39%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,37%, Πατριώτες 1,46%, Φωνή Λογικής  3,05%, ο Κόσμος 1,02%, το μειονοτικό ΚΙΕΦ 0,83%, οι Δημοκράτες  1,40% και τα λοιπά κόμματα στο 5% συνολικά.

Να σημειώσουμε ότι η αποχή φτάνει το 61%.

Η Νέα Δημοκρατία κρατά βέβαια την πρωτιά αλλά μένει πίσω σε σχέση με το 33% των ευρωεκλογών του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μένει καθαρά πίσω από το ποσοστό του 17,8% που είχε λάβει ο Αλέξης Τσίπρας στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου και πάντως δε φτάνει την εκτίμηση του προέδρου για 20%.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει τον στόχο της τρίτης θέσης, παρά την μικρή αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και την πρωτιά που διεκδικεί σε Ηράκλειο και Λασίθι, καθώς για άλλη μία φορά καταγράφεται ως κόμμα της περιφέρειας, χωρίς αξιόλογες δυνάμεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου παραμένει τέταρτο ή πέμπτο κόμμα.

Η χαμηλή συμμετοχή φέρνει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς περί το 18% , με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης που βρίσκεται στην τέταρτη θέση να παίρνει τη δεύτερη θέση σε κάποιες από τις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα ο Παύλος Γερουλάνος

Θα συναντηθεί με μέλη του κόμματος και φίλους στο Κυβερνείο Την Ξάνθη θα επισκεφθεί τη Δευ…