Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές Μωραΐτης – Μαλλιαρουδάκη στην «μάχη» της διεκδίκησης της διοίκησης του ΕΒΕ Ξάνθης

Μωραΐτης – Μαλλιαρουδάκη στην «μάχη» της διεκδίκησης της διοίκησης του ΕΒΕ Ξάνθης

0

Πως διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό  – Εκλογικό «παρών» του νυν προέδρου Στέλιου Μωραΐτη – Οι στόχοι του

 

Ετοιμάζει συνδυασμό η κα Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη

 

Σε προεκλογική τροχιά μπαίνουν τα Επιμελητήρια μετά από 7 χρόνια παρατάσεων. Το Επιμελητήριο Ξάνθης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει θέμα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων, και τον καθορισμό της ημερομηνίας χρόνο των εκλογών με την εισήγηση του προέδρου προς έγκριση, για την Κυριακή και Δευτέρα 1& 2 Δεκεμβρίου 2024.

Εκλογικό «παρών» του νυν προέδρου Στέλιου Μωραΐτη

Το προεκλογικό σκηνικό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ως προς το πόσοι και ποιοι συνδυασμοί θα συμμετέχουν, το βέβαιο είναι όμως ότι δηλώνει παρών ως υποψήφιος για τέταρτη θητεία ο νυν πρόεδρος Στέλιος  Μωραΐτης. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον συνδυασμό του ο οποίος είναι «πλήρως ανανεωμένος και υπερπλήρης», όπως είπε. Επιφυλάχθηκε όμως όπως είναι εύλογο να αναφερθεί σε ονοματολογία πριν τον ανακοινώσει επίσημα σε χρόνο που θα επιλέξει. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μωραΐτης διανύει την τρίτη του θητεία έχοντας στο ενεργητικό του άλλες δύο που με τις παρατάσεις η πρώτη διήρκησε 6 χρόνια και δεύτερη 7 χρόνια!

Ποιοι είναι οι στόχοι του

Στο χρόνο αυτό στο Επιμελητήριο Ξάνθης ομαλοποιήθηκε η λειτουργία του και ξεπέρασε τα προβλήματα του το ταλάνιζαν ενώ έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για διάφορα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και οικονομία. Επίσης έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ ο πρόεδρος κ. Μωραΐτης ως πρόεδρος της πανελλαδικής επιτροπής για τα Πνευματικά δικαιώματα έχει δώσει και ένα μεγάλο αγώνα για να απεμπλακεί ο επιχειρηματικός κόσμος από τα προβλήματα που δημιούργησε η ΑΕΠΙ. Αναφερόμενος σ’ αυτό ο κ. Μωραΐτης είπε: «Είναι ο δεύτερος στόχος μας. Να ολοκληρώσουμε τον αγώνα για τα πνευματικά δικαιώματα. Έχουμε συμβάλλει να απεπλακεί ο επιχειρηματικός κόσμος από την ΑΕΠΙ που τους καταδυνάστευε με τις ενέργειες μας το 2017. Τώρα οι  ιδιοκτήτες της δικάζονται για 7 κακουργηματικές πράξεις. Κάναμε επίσης μετά από συσκέψεις με τα θεσμικά όργανα συμφωνία με την «Αυτοδιαχείριση» που έχει όλο το ρεπερτόριο. Έχουμε την εμπιστοσύνη όλων των φορέων και δώσαμε τη μάχη για να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η λογική στο θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και των δημιουργών».

Ωστόσο όπως το ιεράρχησε ο κ. Μωραΐτης πρώτος στόχος για τον ίδιο και τον συνδυασμό του είναι η Ξάνθη και συγκεκριμένα η τουριστική ανάπτυξης της περιοχής μας: «Να καταστήσουμε την Ξάνθη κέντρο τουρισμού. Ευελπιστώ με την συνεργασία όλων των φορέων και την περιφέρεια να δώσουμε στην Ξάνθη αυτό που αξίζει αυτό που της ανήκε. Δεν της αξίζει να είναι ο τελευταίος νομός στην Ευρώπη σε ΑΕΠ. Έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και για πολλές μορφές τουρισμού. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος».

Ετοιμάζει συνδυασμό η κα Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη

Ο κ. Μωραΐτης δεν θα είναι ο μοναδικός διεκδικητής της διοίκησης του ΕΒΕ Ξάνθης. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε, ωστόσο πληροφορίες που κυκλοφορούν στην «πιάτσα» αναφέρουν, ότι ετοιμάζει συνδυασμό η κα Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη και μάλιστα ότι έχει συγκροτήσει ήδη μια ομάδα υποψηφίων που απαρτίζεται από γνωστά ονόματα του χώρου. Πηγές του «Ε» ανέφεραν πως  η υποψηφιότητα της έχει δυναμική και πως θα στηριχθεί από επαγγελματίες που θέλουν αλλαγή στην διοίκηση του ΕΒΕ. Να σημειώσουμε ότι προς στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες αν ετοιμάζεται άλλος συνδυασμός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ

Μια χώρα η οποία παραβιάζει συστηματικά και διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές ευθύν…