Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές Μιλάει ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του φυλακισμένου Φρέντη

Μιλάει ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του φυλακισμένου Φρέντη

0

Αποκλειστική συνέντευξη στο ΕΜΠΡΟΣ


Ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τους χιλιάδες πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του πατέρα του


Η Εφημερίδα μας εξασφάλισε μια σύντομη συνέντευξη με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη-Διονύση Μπελέρη, ο οποίος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.

Η συνέντευξη και οι δηλώσεις του γιου Πέτρου Μπελέρη προφανώς έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα για να γνωρίσουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. κάποιες πτυχές της ταλαιπωρίας που υφίσταται ο νόμιμος δήμαρχος Χειμάρρας από το καθεστώς Ράμα.

Η συνέντευξη

 Ένας νέος, χωρίς πείρα συμμετέχει σ’ έναν εκλογικό αγώνα για λογαριασμό του πατέρα του. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας αυτή.

Κάνω ό,τι πιστεύω ότι θα έκανε κάθε γιος για τον πατέρα του. Είμαι στο πλευρό του και επειδή εκείνον δεν τον αφήνουν να μιλήσει, προσπαθώ να είμαι η φωνή του και να τον στηρίξω με όλη μου τη δύναμη στο αγώνα που δίνει. Έναν αγώνα που δεν είναι μόνο προσωπικός, αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια, την περηφάνια, τα δικαιώματα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Όλα αυτά για τα οποία παλεύει ο πατέρας μου σε όλη του τη ζωή.

Ποιο είναι το κλίμα που αντιμετωπίσατε τόσο εσείς όσο και ο φυλακισμένος πατέρας σας στην επαφή σας με τον κόσμο;

Είναι πάρα πολύ θερμό. Και είναι συγκινητικό να βλέπεις ότι στέκονται δίπλα σου άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, επειδή αντιλαμβάνονται τόσο την αδικία που υφίσταται ο πατέρας μου, όσο και τη σημασία της εκλογής του. Και θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες γι αυτή τη στήριξη. Από τον Πρωθυπουργό της χώρας που στάθηκε δίπλα στον πατέρα μου από την πρώτη στιγμή, μέχρι τους χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα που προσφέρονται να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Για ποιο λόγο φυλακίστηκε;

Όλη η περιπέτεια του πατέρα μου είναι μια πραξικοπηματική μεθόδευση του καθεστώτος Ράμα για να τον αποτρέψει να εκλεγεί και να αναλάβει Δήμαρχος στη Χειμάρρα. Μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του δεχόταν συνεχείς προσωπικές επιθέσεις από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό. Δυο μέρες πριν τις εκλογές, ενώ μιλούσε με 2 φίλους συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων. Με μια στημένη διαδικασία και χωρίς στοιχεία, μία εισαγγελέας που συνδέεται με το καθεστώς Ράμα τον προφυλάκισε, ενώ στη δίκη παρωδία που ακολούθησε, ο βασικός μάρτυρας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία. Αυτό για να καταλάβει ο κόσμος τι καταστάσεις βιώσαμε. Τα οποία δεν τα λέμε μόνο εμείς, η οικογένειά του, αλλά και τρίτοι, καθώς ψηφίσματα στήριξης του πατέρα μου και καταδίκης της Αλβανικής πλευράς έχουν εκδώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρώπη.

Μιλήστε μας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει στη φυλακή

Είναι οι τυπικές συνθήκες κράτησης. Δεν έχει ιδιαίτερη μεταχείριση, ούτε θετικότερη ούτε δυσμενέστερη. Έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με εμάς, τα μέλη της οικογένειάς του και εμείς στη συνέχεια προσπαθούμε να είμαστε η φωνή του. Ο πατέρας μου είναι δυνατός άνθρωπος και παρά τις προτάσεις που του έκαναν να αποφυλακιστεί με αντάλλαγμα να απομακρυνθεί από τα κοινά, δεν δέχτηκε να σκύψει το κεφάλι. Προτίμησε να δώσει τον αγώνα του και είμαστε ευγνώμονες στον πρωθυπουργό που του έδωσε αυτή τη δυνατότητα με την υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή.

Μια τελευταία ερώτηση: Γιατί λέγεται Φρέντης ο πατέρας σας; Είναι ελληνικό όνομα;

Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Χειμάρρα. Επειδή η Χειμάρρα δεν είναι στην αναγνωρισμένη ελληνική μειονοτική ζώνη, οι Έλληνες της περιοχής δεν απολάμβαναν τα δικαιώματα των υπολοίπων μειονοτικών περιοχών, οπότε απαγορευόταν να βαφτιστείς χριστιανός και να έχεις ελληνικό όνομα. Όπως ίσως γνωρίζετε, το καθεστώς Χότζα είχε καταργήσει όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Στους παππούδες μου είχαν απαγορεύσει να δώσουν ελληνικό ή χριστιανικό όνομα στον πατέρα μου και γι’ αυτό ονομάστηκε Φρέντης. Όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1991, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος βαφτίστηκε χριστιανός και προσέθεσε και το όνομα Διονύσιος, στη Ζάκυνθο όπου ζούσε τότε.

Ο Πέτρος Μπελέρης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύσκεψη για την πυροπροστασία με συμμετοχή όλων των πολιτικών φορέων ΑΜΘ

Η σύσκεψη συγκαλείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης…