Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Με το βλέμμα» στον αγροτουρισμό η 1η Open Farm Day 2024 στην Ξάνθη

«Με το βλέμμα» στον αγροτουρισμό η 1η Open Farm Day 2024 στην Ξάνθη

0

Η υπεύθυνη marketing, Ζαφειρούλα Βρεττού μιλά στο «Ε» για το Open Farm, όπως επίσης και για τις εντυπώσεις της 1ης Open Farm Day 2024 της εταιρείας Apostolos Papadopoulos Meat Company


Ειδικά τα παιδιά επιβεβαίωσαν την επιτυχία της διοργάνωσης μέσω της ενεργής συμμετοχής στα στάδια παρασκευής και γευσιγνωσίας


Η πρώτη Open Farm Day 2024 της εταιρείας Apostolos Papadopoulos Meat Company ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 1 Ιουνίου από τις 10:30 μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στο Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας στο Λαμπρινό της Ξάνθης. Μάλιστα, όπως φαίνεται από την αποδοχή μικρών και μεγάλων πρόκειται να αναδειχθεί σε θεσμό, μιας και κατάφερε να «κερδίσει» τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, τα παιδιά.



Open Farm: Το δίκτυο με επισκέψιμα αγροκτήματα ανεξαρτήτου ιδιότητας

Η υπεύθυνη marketing της εταιρείας Ζαφειρούλα Βρεττού μιλά στο «Ε» και «συστήνει» το Open Farm. «Το Open Farm είναι ένα δίκτυο στο οποίο ανήκουν επισκέψιμα αγροκτήματα ανεξαρτήτου ιδιότητας, δηλαδή μπορεί να είναι ένα αγρόκτημα με ζώα, είτε γαϊδουράκια, είτε προβατάκια, αλλά πιθανόν να είναι και ένα αγρόκτημα το οποίο έχει ελιές ή αμπελώνες. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν το συγκεκριμένο δίκτυο επιδιώκει να αναδείξει τα επισκέψιμα αγροκτήματα και να ενισχύσει περισσότερο τον αγροτουρισμό, ενώ αρκετά από αυτά τα αγροκτήματα δέχονται κόσμο ανεξαρτήτως ιδιότητας», όπως τονίζει.



Ο κόσμος μαθαίνει για τον τόπο του και συμμετέχει σε κάτι διαφορετικό

Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου, η κ. Βρεττού επισημαίνει ότι υπήρχαν ακόμη και κάποιοι σε αναμονή σε περίπτωση πιθανής ακύρωσης.

«Γενικά έχω καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει είτε να μάθει πράγματα για τον τόπο του , είτε να μάθει και να πάρει μέρος σε κάτι που χαρακτηρίζεται διαφορετικό σε σχέση με όσα κάνει καθημερινά. Επίσης, κάποιοι ήρθαν και από γειτονικές πόλεις, από Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Γενικά, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν σχετικά με το ποιοι είμαστε κι άκουσαν κάποια πράγματα για το έργο της εταιρείας μας», όπως διαπιστώσει στη συνέχεια.



Παιδιά εν δράσει

Η κ. Βρεττού ευχαριστεί όλες τις τοπικές επιχειρήσεις για την στήριξη, όπως επίσης και όλους όσοι κατάφεραν να δώσουν το παρών, «να αγκαλιάσουν» το open farm.

Ωστόσο, η ίδια επικεντρώνεται κυρίως στα παιδιά, στη δική τους συμβολή σε κάτι τόσο δημιουργικό και πρωτότυπο συνάμα για εκείνα. Άλλωστε, ως επισκέψιμο πάρκο παραγωγής υπήρχε και ο χώρος και ο χρόνος για παιχνίδι, τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, το απόλαυσαν, βοήθησαν τη διαδικασία της παρασκευής.

«Πήγαμε, λοιπόν στην εκτροφή μας και είδαμε μωρά βοοειδή ή πιο μεγάλα, όπως επίσης αρνάκια. Εκεί τα παιδιά χάιδεψαν τα ζώα, έπαιξαν μαζί τους. Έπειτα, ξεκινήσαμε τις γευστικές δοκιμές σε πιάτα που είχαν την πινελιά των παιδιών», όπως υπογραμμίζει.

«Το πρώτο πιάτο είχε μοσχάρι δικής μας εκτροφής με παπαρδέλες. Το δεύτερο είχε καβουρμά με ομελέτα, το τρίτο ήταν με πρόβειο λουκάνικο με τορτίγια και λαχανικά σωτέ και το τέταρτο είχε μπέργκερ με δικό μας κιμά. Τα παιδιά ζύμωσαν τα μπιφτεκάκια και έφτιαξαν τα δικά τους μπέργκερ. Συμμετείχαν, ακόμη και στο κομμάτι δημιουργίας, στο ζύμωμα, αλλά και βοηθούσαν παράλληλα τον σεφ να βάλει τα υλικά που απαιτούνταν στην τορτίγια», αναφέρει κλείνοντας για τα πιάτα που τίμησαν και με το παραπάνω…



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να προχωρήσουν σε έκδοση Κάρτας Μονίμου Κατοίκου Ο Δήμος Ξάνθ…