Αρχική Χωρίς κατηγορία Με κίνηση και ρυθμό «έκλεισε» τη χρονιά η Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης

Με κίνηση και ρυθμό «έκλεισε» τη χρονιά η Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης

0

Παρουσιάστηκε στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο στην κεντρική πλατεία της πόλης το βράδυ της Πέμπτης αποχαιρετώντας χορευτικά την χρονιά


«Ο χορός είναι αναβάθμιση, υγεία, ευεξία και τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό», όπως επισημαίνει η καθηγήτρια της Σχολής, Κωνσταντίνα Κουρτέση – Κέλλη στο «Ε»


Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr


«Έδωσαν παράσταση» για άλλη μία χρονιά τα τμήματα της Σχολής Χορού Δήμου Ξάνθης με χορογραφίες μοντέρνου, σύγχρονου, χιπ χοπ, ζούμπα στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο στην κεντρική πλατεία της πόλης το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Χορεύοντας στα «βήματα της μουσικής» τα παιδιά μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους επί σκηνής, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μα το σημαντικότερο το απόλαυσαν.

Πέρα από αυτή καθ’ αυτή την παράσταση, είδαμε να παιδιά να συνομιλούν μεταξύ τους, να συνεργάζονται, να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοενισχύονται επί σκηνής. Τελικά, το δυνατό χειροκρότημα του κοινού ήρθε να επιβεβαιώσει το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως είναι αδύνατο να κρυφτεί ο ενθουσιασμός των παιδιών, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με γονείς, δασκάλους οι οποίοι στέκουν στο πλευρό των παιδιών και επικροτούν κάθε τους προσπάθεια, κάτι που δρα ως κίνητρο να συνεχίσουν τη συστηματική δουλειά και του χρόνου, ένα «γλυκό» κλείσιμο που προετοιμάζει μία ακόμη πιο «ζωηρή» χρονιά.

Στόχος: Η ανάπτυξη του χορού στην πόλη

Η καθηγήτρια της Σχολής, Κωνσταντίνα Κουρτέση- Κέλλη, τονίζει στο «Ε» πως η Σχολή Χορού Δήμου Ξάνθης λειτουργεί από το 1992 κι ως στόχο έχει την ανάπτυξη του χορού στην πόλη μας.

«Επίσης, τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα κι αγαπούν αυτό που κάνουν. Ήρθαν, λοιπόν για να δείξουν την δουλειά που έχει γίνει όλη την χρονιά», όπως  παρατηρεί.

Χορογραφίες μοντέρνου, σύγχρονου, χιπ χοπ, ζούμπα

«Ο χορός είναι αναβάθμιση, υγεία, ευεξία και τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο αυτό χορογραφίες μοντέρνου, σύγχρονου, χιπ χοπ, ζούμπα. Ξεκινάμε από την ηλικία των τριών ετών και φτάνουμε σε παιδιά τρίτης λυκείου, ενώ λειτουργούν και σε τμήματα ενηλίκων», συμπληρώνει.

«Συνεχίζουμε στην προσπάθεια να ενισχύσουμε κάθε χρόνο αυτό που κάνουμε»

«Φέτος η σχολή μας είχε γύρω στα 160 παιδιά και συνεχίζουμε στην προσπάθεια να ενισχύσουμε κάθε χρόνο αυτό που κάνουμε. Συμμετέχουμε, επιπλέον σε διάφορες εκδηλώσεις, λόγου χάριν σε χριστουγεννιάτικες, στην έναρξη του καρναβαλιού και κάθε δύο χρόνια κάνουμε την ετήσια παράσταση. Φέτος, βέβαια κάναμε μία εμβόλιμη παράσταση για τα τμήματα του μοντέρνου και του σύγχρονου χορού», όπως επισημαίνει καταληκτικά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανακοίνωση για την εισαγωγή φοιτητών από το β’ έτος σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης

Αναλυτικά η διαδικασία παραλαβής δωματίου Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Φοιτητικών …