Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Λιγότερη γραφειοκρατία στην ΚΑΠ το σημείο αιχμής για τους υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε.

Λιγότερη γραφειοκρατία στην ΚΑΠ το σημείο αιχμής για τους υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε.

0

Το κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ θα συζητηθεί την Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο


Πολιτικές για ισχυρό και ανταγωνιστικό γεωργικό τομέα της ΕΕ, στην προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας, στην ανάγκη απλούστευσης για τη μείωση του διοικητικού φόρτου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στην υποστήριξη στους νέους αγρότες, καθώς και στην ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, είναι τα σημεία στα οποία εστιάζει το κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ που θα συζητηθεί στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, στο Λουξεμβούργο.

Η βελγική Προεδρία της ΕΕ θα καλέσει το εν λόγω Συμβούλιο να εγκρίνει μια σειρά συμπερασμάτων για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ, μετά από ανταλλαγή απόψεων.

Το σχέδιο συμπερασμάτων προετοιμάστηκε από τη βελγική προεδρία, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των αντιπροσωπειών και συζητήθηκε στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας πριν από τη σύνοδο του συμβουλίου Υπουργών.

Αν το κείμενο εγκριθεί από το συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, θα κληθεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που εγείρονται σε αυτό, κατά την επεξεργασία του προγράμματος και των πολιτικών που επηρεάζουν τη γεωργία τα επόμενα έτη.

Επίσης η βελγική Προεδρία θα παράσχει ενημέρωση για την πορεία τεσσάρων υπό εξέταση νομοθετικών φακέλων, που αφορούν:

  • πρόταση κανονισμού για το φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό
  • πρόταση κανονισμού για το δασικό πολλαπλασιαστικό υλικό
  • πρόταση κανονισμού για πλαίσιο παρακολούθησης των δασών
  • πρόταση κανονισμού για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά

Επίσης, κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της για την πορεία της βιώσιμης αλιείας στην ΕΕ και τους προσανατολισμούς για τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων για το 2025.

Παράλληλα, η βελγική Προεδρία θα ενημερώσει δημόσια το Συμβούλιο για τα αποτελέσματα του συμποσίου που διοργάνωσε σχετικά με τα συστήματα διατροφικής επισήμανσης στη συσκευασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιο «φιλική» πόλη ζητούν τα ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Μποζ Ερσίν μεταφέρει το κλίμα της συνάν…