Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: «Τι απαντά η Περιφέρεια ΑΜΘ στα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης;»

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: «Τι απαντά η Περιφέρεια ΑΜΘ στα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης;»

0

Επερώτηση έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ σχετικά με την συνεχιζόμενη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από προσωπικό


Η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης «φτάνει» έως το Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ.

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ «Σύμφωνα με την επιστολή – διαμαρτυρία του Συλλόγου η κατάσταση αυτή είναι απόρροια «της λειτουργίας της Περιφέρειας, δεκατέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Καλλικράτη, ακόμη με το αρχικό σχέδιο Οργανισμού. Της επιλογής μείωσης των οργανικών θέσεων με τον Καλλικράτη, με στόχο τις περικοπές και όχι την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας και της επιλογή τοποθέτησης προϊσταμένων με αναπλήρωση αντί της αξιοκρατικής διαδικασίας κρίσεων προϊσταμένων».

«Όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΠΕ Ξάνθης αποτελούν μέρος της συνολικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: εργολαβοποίηση των υπηρεσιών, αναθέσεις των όποιων αποσπασματικών έργων σε ιδιώτες με χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό να είναι δυνατός ένας ολοκληρωμένος και μακρόπνοος σχεδιασμός υλοποίησης υπηρεσιών και έργων υποδομής. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία υπηρεσία της Περιφέρειας δεν είναι σε θέση να εκπονήσει κάποια μελέτη έργου και έτσι εμφανίζεται ως «λύση» η ανάθεσή τους σε μελετητικά γραφεία και εργολάβους που τους μπουκώνει η ΠΑΜΘ με εκατομμύρια ευρώ», προσθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ.

Ο κ. Τοψίδης καλείται να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

Τι απαντά στα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης και συγκεκριμένα αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα:

  • στις διαδικασίες τροποποίησης του Οργανισμού, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών,
  • στην αύξηση των οργανικών θέσεων, σκεπτόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών
  • σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με σκοπό την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω επιστολής η ΣΥ.Π.Ε.Ξ. έχει καταγγείλει την συνεχιζόμενη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από προσωπικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς σήμα λειτουργίας από  το 2018 οι παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης!  

Απάντηση του δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού στο ερώτημα του πρώην δημάρχου Μανώλη Τσέπελη …