Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξεκινά σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα της Αλεξανδρούπολης

Ξεκινά σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα της Αλεξανδρούπολης

0

Έως και τις 7 Ιουλίου


Η Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολης διεξάγεται για 3η χρονιά φέτος με πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και τις 7 Ιουλίου.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου με την επιμνημόσυνη δέηση και τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου και θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Φάρου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Γιώργο Περρή.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα έχει προηγηθεί στο λιμάνι, ο απόπλους σκαφών «Friendship Regatta 2024», ο αγιασμός στη ναυτοπροσκοπική δεκάκωπη λέμβο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, και τα εγκαίνια της προσκοπικής – ναυτικής εικαστικής έκθεσης στην αποθήκη 2.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου με την καθιερωμένη βράβευση μαθητών/τριών αθλητών/τριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία του Φάρου με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Βαμβακά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, του Ο.Λ.Α. και των Προσκόπων Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με συλλόγους του δήμου μας και η είσοδος είναι ελεύθερή για όλους.

 

Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας 2024:

 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

-Υποδοχή Σκαφών «Friendship Regatta 2024», Λιμάνι, Κρηπίδωμα

-1η Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Αγωνιστικών Κατηγοριών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Διοργανώτρια: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

 

Σάββατο 29 Ιουνίου – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

-19:00- 22:00: «Χρώμα στην ακτή». Οι μαθητές του Εικαστικού τμήματος ζωγραφίζουν και ομορφαίνουν την παραλιακή ζώνη της πόλης μαζί με τους καθηγητές τους και τη συνδρομή του Εικαστικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα και στα υπόλοιπα παιδιά να εκφραστούν ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους σε μεγάλες επιφάνειες, με θέμα την θάλασσα. Πρόκειται για δράση του τμήματος των Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Εικαστικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Ανάπλαση παραλιακής

 

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

-18:00: Επίδειξη ανοίγματος σωσίβιας λέμβου – «Friendship Regatta 2024», με τη συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης -παράρτημα Έβρου, Λιμάνι, Νότιο κρηπίδωμα

-1η Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Αγωνιστικών Κατηγοριών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Διοργανώτρια: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

-19:00: Τέλεση απονομής επάθλων του σκέλους Φανάρι – Αλεξανδρούπολη και Welcome Sailing Party – «Friendship Regatta 2024», Λιμάνι, Νότιο κρηπίδωμα

-20:30: Βραδιά ποίησης ντόπιων ποιητών με θεματολογία εμπνευσμένη από την «Θάλασσα», Θεατράκι Άγιου Εύπλου.

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

-09:00: Απόπλους σκαφών «Friendship Regatta 2024»

-Εκκίνηση ιστιοδρομίας προς Σαμοθράκη, Λιμάνι, Νότιο κρηπίδωμα

-19:15: Αγιασμός στη ναυτοπροσκοπική δεκάκωπη λέμβο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο. Θα ακολουθήσουν εγκαίνια της Προσκοπικής- ναυτικής, Εικαστική Έκθεσης στην αποθήκη 2, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ζαμπούκη στο παλιό λιμάνι και έμπροσθεν από την αποθήκη 2

-20:00: Τρισάγιο και στεφάνι στη θάλασσα, Εκκλησάκι Άγιου Εύπλου

-20:00: Ημερίδα «ΑμεΑ και Αθλητισμός: Οι Παραολυμπιονίκες και οι διακρίσεις τους, οδηγός ενσυναίσθησης», Θεατράκι Άγιου Εύπλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζουν μαζί Λεύκιππος και Δημήτρης Καλαμπάκας!

Την ανανέωση της συνεργασίας με έναν από τους κορυφαίους και πιο έμπειρους παίκτες του γνω…