Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηριακού κτηρίου

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηριακού κτηρίου

0

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ο νυν πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης για τις επερχόμενες εκλογές


Η αντικατάσταση του Ιρφάν Χατζηγκενέ από την εκλογική επιτροπή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία


Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του Στέλιου Μωραΐτη με βασικά θέματα ημερησίας διάταξης την επικύρωση πρακτικού συνεδρίασης Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ξάνθης ΑΡ. 02/2024,τις οικονομικές ενισχύσεις, την έγκριση Α΄ τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2024, την ενεργειακή αναβάθμιση επιμελητηριακού κτιρίου, την ημερομηνία διενέργειας εκλογών νέων μελών Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ξάνθης και την διοργάνωση Έκθεσης «ΞΑΝΘΗ 2024».



Σε διαδικασία προσφοράς μελέτης βρίσκεται το ΕΒΕ με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του επιμελητηριακού κτηρίου

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για την ενεργειακή αναβάθμιση που είναι πλήρως επιδοτούμενο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αναβαθμιστεί και το επιμελητηριακό κτήριο «το οποίο έχει πολλές ελλείψεις».

Η ειδική συνεργάτιδα του Επιμελητηρίου, Ανθή Παναγιώτου είπε ότι είναι πολύ σημαντική η κίνηση να ενταχθεί το Επιμελητήριο σε ένα έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση όλου του κτηρίου δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα να ανακαινιστεί ένα μεγάλο μέρος του Επιμελητηρίου. Την μελέτη θα την αναλάβει η εταιρία του κ. Ζερενίδη και η οποία θα περιλαμβάνει την τεχνική περιγραφή, τον προϋπολογισμό της μελέτης, τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται για την μελέτη, την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων, το σχέδιο ασφάλειας και υγιεινής και τη μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης με όλα τα απαραίτητα σχέδια που αφορούν το κτήριο.

Ο Γιώργος Αρτοποιός αντικατέστησε τον Ιρφάν Χατζηγκενέ στην εκλογική επιτροπή

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν Κυριακή και Δευτέρα 1 και 2 Δεκεμβρίου 2024 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια επικράτησε ένταση καθώς στην εκλογική επιτροπή συμμετείχαν ο Αθανάσιος Κριτσίνης ως τακτικό μέλος και ο Ιρφάν Χατζηγκενέ ως αναπληρωτής, οι οποίοι είχαν οριστεί πέρυσι από το Δ.Σ. και η γενική γραμματέας Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη πρότεινε να αντικατασταθούν.

Ο λόγος, κατά την κ. Μαλλιαρουδάκη, είναι ότι το σώμα πρέπει να αποφασίσει την εκ νέου επικύρωση της επιλογής του Δ.Σ. όσον αφορά τα μέλη της εκλογικής επιτροπής καθώς όπως τόνισε «πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι και μάλιστα ένα από τα δύο άτομα είναι αντιπεριφερειάρχης και παράλληλα υπήρξε υποψήφιος με την παράταξη στις προηγούμενες εκλογές», ενώ ζήτησε ψηφοφορία του σώματος.

Ο κ. Μωραΐτης αντέδρασε στην παραπάνω πρόταση διότι θεώρησε ότι δεν πρέπει να αντικατασταθούν τα δύο μέλη καθώς η αντικατάστασή τους είναι άνευ σοβαρού λόγου και θα αποτελέσει προσβολή προς τους ίδιους. «Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό για να προτείνουμε να γίνει αλλαγή στην εκλογική επιτροπή», ανέφερε ο ίδιος.

Ύστερα από διαπληκτισμό ανάμεσα στον κ. Μωραΐτη και τον κ. Ρόιδο, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη επικύρωση της απόφασης του 2023 και προτάθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Γιώργος Αρτοποιός ως αντικαταστάτης του κ. Χατζηγκενέ και εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΕΒΕ πρότεινε ξανά τον κ. Κριτσίνη, με την οποία πρόταση υπήρξε διαφωνία από τους παρευρισκόμενους.

Επίσημα εκ νέου υποψήφιος για τις επικείμενες εκλογές ο Στέλιος Μωραΐτης

Ο κ. Μωραΐτης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ανακοίνωσε και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τις επικείμενες εκλογές.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την εκ νέου υποψηφιότητα του Ανεξάρτητου Συνδυασμού μας «Επιχειρηματική Δράση – Αναπτυξιακή Πορεία» στις επερχόμενες εκλογές που θα γίνουν στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2024.

Είμαι πολύ περήφανος που σε μία μακρά και πολύ δύσκολη περίοδο, των μνημονίων και της πανδημίας, κατορθώσαμε να αντισταθούμε με πυγμή, διαρκή και καθημερινό αγώνα, πειθώ, τεκμηριωμένες θέσεις, προτάσεις και δράσεις. Με την συσσωρευμένη πλέον εμπειρία μας, καταφέραμε να καταστήσουμε το Επιμελητήριο μας ισχυρό και αξιόπιστο συνομιλητή, εκπροσωπώντας το συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας, του επιχειρείν και του Επιμελητηριακού θεσμού που υπηρετούμε και να δώσουμε λύσεις, όχι μόνο στα τοπικά προβλήματα αλλά και σε θέματα που αφορούν ολόκληρη τη χώρα (πνευματικά δικαιώματα).

Έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την κατάρτιση του νέου συνδυασμού. Όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συνδυασμό μας είναι ευπρόσδεκτοι, με μία όμως προϋπόθεση. Εάν εκλεγούν θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα συνεχίσουν και θα παραμείνουν Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι και Αδέσμευτοι.

Η μοναδική δέσμευση που θα έχουμε είναι να υπηρετούμε τον τόπο και την κοινωνία, το επιχειρείν και τον Επιμελητηριακό θεσμό, ανταποδίδοντας την τιμή της εκλογής μας στους ανθρώπους που εκπροσωπούμε», όπως ανακοίνωσε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιο «φιλική» πόλη ζητούν τα ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Μποζ Ερσίν μεταφέρει το κλίμα της συνάν…