Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόκκαλης: «Η ύπαρξη ενός αυτόνομου πράσινου πόλου είναι απαραίτητη»

Κόκκαλης: «Η ύπαρξη ενός αυτόνομου πράσινου πόλου είναι απαραίτητη»

0

Ένα ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα που είναι έτοιμο για διάλογο με τον προοδευτικό χώρο οραματίζεται ο Πέτρος Κόκκαλης


Την πεποίθηση ότι ο ΚΟΣΜΟΣ θα εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή, ανθρώπους με επάρκεια και ανιδιοτέλεια, των οποίων η συνεισφορά θα είναι χρήσιμη και κρίσιμη δεδομένων των συνθηκών ανόδου της ακροδεξιάς, τόνισε στη διακαναλική συνέντευξή του ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, επισημαίνοντας ότι «είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας αυτόνομος πράσινος πόλος», καθώς τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στα άλλα κόμματα «έχουν ρόλο κομπάρσου».

Το μεγαλύτερο διακύβευμα,στις ευρωεκλογές, είπε αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πεδίο, είναι αν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνταχθεί με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς προκειμένου να επανεκλεγεί ή θα διατηρήσει την κόκκινη γραμμή απέναντι τους, δηλαδή απέναντι στην Μελόνι, την Λε Πέν και τον Ορμπαν. «Μια υποχώρηση θα μας πάει πολύ πίσω. Είναι μια ρατσιστική αντιδημοκρατική και σκοταδιστική άκρα δεξιά. Δεν είναι σαν τη δική μας. Αν η δική μας είναι κηραλοιφές, εκείνη είναι χημειοθεραπεία. Θέλουν λιγότερη και μικρότερη Ευρώπη. Θα είναι ιστορικό λάθος της κ. φον ντερ Λάιεν», υπογράμμισε.

«Καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα που αγαπούν την Ευρώπη, τη δημοκρατία και την πατρίδα τους».

«Στα άλλα κόμματα το κλίμα έχει ρόλο κομπάρσου»

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση του ΚΟΣΜΟΥ έναντι των άλλων κομμάτων στο θέμα της κλιματικής πολιτικής, είπε ότι αν απουσίαζε ο ΚΟΣΜΟΣ «το περιβάλλον και το κλίμα θα περιοριζόταν στον ρόλο του κομπάρσου στην ατζέντα και των συντηρητικών και των προοδευτικών κομμάτων».

Ο ΚΟΣΜΟΣ ήταν το μόνο κόμμα που έθεσε την κλιματική δικαιοσύνη στην πρώτη θέση της ατζέντας και θα είναι εδώ και την επόμενη ημέρα με πλήρες πολιτικό πρόγραμμα και ανοικτός σε έναν οργανωμένο και εποικοδομητικό διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Μιλώντας για τον ρόλο των Ευρωπαίων Πρασίνων, των οποίων έχει τη στήριξη, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι ήταν ο πυρήνας γύρω από τον οποίο δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ο οδικός χάρτης της ΕΕ για τα επόμενα 25 χρόνια με τον τότε αντιπρόεδρο Τίμερμανς, συσπειρώνοντας το προοδευτικό τόξο των Φιλελευθέρων, Αριστερών και Σοσιαλιστών. «Οι Πράσινοι σήμερα είναι η προοδευτική πρωτοπορία σε όλη την Ευρώπη. Αντιλαμβάνονται την επιστημονική φύση των πραγμάτων, έχουν επιχειρήματα, προτάσεις και λύσεις>

Ειδικότερα για τον ΚΟΣΜΟ και τον ρόλο του στη διαμόρφωση προτάσεων, είπε ότι επεξεργαστήκαμε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία η οποία στηρίζεται στο ευρωπαϊκό κείμενο και την καταθέσαμε ως πλαίσιο διαλόγου με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, βάζοντας το όριο εκεί όπου αρχίζει η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, και ο σκοταδισμός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…