Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιπ. Καμαρίδης: «Να δοθούν οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων προς ενίσχυση του Γ.Ν.Ξ.»

Ιπ. Καμαρίδης: «Να δοθούν οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων προς ενίσχυση του Γ.Ν.Ξ.»

0

Ο ορισμός των μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης μετατέθηκε για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο


Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr


Σε διαδικαστικό κλίμα διεξήχθη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης την Πέμπτη 30 Μαΐου καθώς όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης «πέρασαν» είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία και χωρίς εντάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός απουσίαζε για προσωπικούς λόγους και τον αντικαθιστούσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης.

Οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων προς ενίσχυση της κινητροδότησης των ιατρών για το Γ.Ν.Ξ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη για το Αύριο» και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτης Καμαρίδης ζήτησε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, με αφορμή το εντέκατο θέμα ημερησίας διάταξης, το οποίο ήταν ο καθορισμός αποζημίωσης μελών δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, να μην δεχτούν την αποζημίωση με σκοπό την συγκέντρωση αυτών των χρημάτων ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η κινητροδότηση των ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε το νομικό πλαίσιο, όπως κάνει η Δράμα, ώστε να ενισχύσουμε τη δυναμική του νοσοκομείου μας. Επιπλέον, σήμερα μας κοινοποιούν μία αποζημίωση που θα έχει ο καθένας μας κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν βρίσκεται εδώ για αυτή την αποζημίωση. Καλώ όλους τους συναδέλφους να μαζέψουμε αυτά τα χρήματα και να δοθούν προς ενίσχυση της κινητροδότησης των ιατρών, προστιθέμενα στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου». Ο κ. Καμαρίδης ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορέσουν να καλύψουν έξοδα τριών επικουρικών ιατρών.

Στη συνέχεια ορίστηκε η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων η οποία κυμαίνεται στα 39,53 ευρώ για κάτω από δέκα χιλιόμετρα απόσταση ενώ για άνω των δέκα χιλιομέτρων 56,48 ευρώ. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος, Ιωάννης Δρεμσίζης πρότεινε η αποζημίωση να καταβάλλεται ανά εξάμηνο.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού, Αναστάσιος Ταρενίδης απέσυρε το θέμα που αφορούσε τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…