Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ηλεκτρικό λεωφορείο για την μεταφορά φοιτητών θα προμηθευτεί ο δήμος Ξάνθης

Ηλεκτρικό λεωφορείο για την μεταφορά φοιτητών θα προμηθευτεί ο δήμος Ξάνθης

0

Μέσα από το Πρόγραμμα INTERREG_Euro_MED


 Ανάθεση σε ιδιώτη η περισυλλογή  των αδέσποτων  – Βγήκε ανάδοχος για την χλωρίωση στο κολυμβητήριο


Με ζητήματα καθημερινότητας όπως τη διαχείριση των αδέσποτων ασχολήθηκε η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε την Πέμπτη 13/6 στις 10.30 το πρωί. Παράλληλα εγκρίθηκαν μια σειρά από διαδικαστικά θέματα και δόθηκε το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης συμμετοχής του δήμου στο Πρόγραμμα INTERREG_Euro_MED.

Ανάθεση σε ιδιώτη η περισυλλογή  των αδέσποτων

Στα εκτός ημερησίας θέματα υπήρξε η εισήγηση από  την υπηρεσία Καθαριότητας για την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη η περισυλλογή αδέσποτων. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθανάσιος Χατζηαντωνίου υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος του δήμου για την συγκεκριμένη εργασία και πως δεν μπορεί να πάρει άδεια. Για το λόγο αυτό εισηγήθηκε να ανατεθεί σε ιδιώτη η περισυλλογή ο οποίος θα έχει υπάλληλο και όχημα. Τα αδέσποτα θα μεταφέρονται στον κτηνίατρο για στείρωση ή τσιπάρισμα και στην συνέχει όπως ορίζει ο νόμος ή θα αφήνονται ελεύθερα  στο σημείο απ’ όπου περι συλλέχθηκαν είτε στο Καταφύγιο για φιλοξενία: «Στόχος μας είναι η μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Κι αυτό θα το πετύχουμε με πολλές στειρώσεις», σημείωσε ο κ. Χατζηανατωνίου.

Θέματα πυρασφάλειας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, αρκετά αφορούσαν την  διακοπή λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ανάκληση λειτουργίας για  διάφορες παραβάσεις,  με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης, Σιαμπάν Μπαντάκ. Ειδικότερα στο θέμα που αφορούσε ανάκληση άδειας,  όπως αναφέρθηκε, μετά από έλεγχο στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πιστοποιητικό πυρασφάλειας ενώ διοργάνωνε εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου με  400 άτομα. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι έχει  κατατεθεί και αίτημα για ανάκληση άδειας καθόσον έχει εγκριθεί το σχέδιο και πρόκειται σε δύο ημέρες να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Ο κ. Φανουράκης σημείωσε ότι θα ψηφίσει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας με την προϋπόθεση έως ότου εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας να μην γίνει καμιά εκδήλωση στον εσωτερικό του χώρο. Ο ιδιοκτήτης δεσμεύτηκε γι αυτό και ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση.

Βγήκε ανάδοχος για την χλωρίωση στο κολυμβητήριο

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με τίτλο: «Εργασίες ελέγχου λειτουργίας συστήματος επεξεργασίας και χημικής ισορροπίας νερού κολυμβητικών δεξαμενών Δήμου Ξάνθης» και εγκρίθηκαν τα πρακτικά από την Δημοτική Επιτροπή. Έτσι αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα κάνει την χλωρίωση στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

Ηλεκτρικό λεωφορείο από το πρόγραμμα INTERREG_Euro_MED θα πάρει ο δήμος Ξάνθης

Ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός ήταν ο εισηγητής του θέματος που αφορά έγκριση υποβολής πρότασης συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης στο Πρόγραμμα INTERREG_Euro_MED με τίτλο πρότασης: “Collaborative,energy – efficient and viable MObility solutions to trigger socially responsible user behaViour in the Med regiOns – Co Moveo”, “Συνδημιουργία ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας για την ενεργοποίηση της υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς των χρηστών στις περιοχές της Μεσογείου Med-Co Moveo”, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58, αρ.2 του Ν.3852/2010 .Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα διασυνοριακό πρόγραμμα με εταίρους πολλούς δήμους της χώρας αλλά και της Ευρώπης που προωθεί ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος θα υποβάλλει πρόταση για την αγορά ηλεκτρικού λεωφορείου για την μεταφορά των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων. Ο προϋπολογισμό που αντιστοιχεί  είναι 200.000 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδικάζουν σε απραξία το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης, Παρθενόπη Κελτσίδου επιρρίπτει ευθύνες στο…