Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ομάδα-σύλλογος «Καιρικά Νέα Θράκης» συμπλήρωσε τα 53.000 μέλη

Η ομάδα-σύλλογος «Καιρικά Νέα Θράκης» συμπλήρωσε τα 53.000 μέλη

0

Στόχος τους είναι να συμπεριληφθούν στον γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό, να τοποθετηθούν μετεωρολογικοί σταθμοί και στους άλλους νομούς της ΑΜ-Θ, και να βγαίνει μια έγκυρη περιφερειακή εικόνα πρόβλεψης καιρού


Η ομάδα -Σύλλογος «Καιρικά Νέα Θράκης» που ξεκίνησε το 2024 από το πάθος και το μεράκι ανθρώπων που αγαπούν να παρατηρούν, να μελετούν αλλά και να καταγράφουν στοιχεία που αφορούν τα καιρικά δεδομένα, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών της Ροδόπης -και όχι μόνο- καθώς έχει πια 53.000 μέλη.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Δημήτρης Ευγενίδης -Πυροσβέστης- και η αντιπρόεδρος και καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Γκεμιτζή. Στάθηκαν στο γεγονός πως 5 μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν τοποθετηθεί στη Ροδόπη, από τους οποίους συλλέγουν στοιχεία, τα συγκρίνουν και τα μελετούν σε σχέση και με άλλες έγκυρες ιστοσελίδες. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας αναρτάται στην ιστοσελίδα, τα οποία πετυχαίνουν τον στόχο της πρόβλεψης στο 100%.

Στόχος τους είναι να συμπεριληφθούν στον γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό, να τοποθετηθούν μετεωρολογικοί σταθμοί και στους άλλους νομούς της ΑΜ-Θ, και να βγαίνει μια έγκυρη περιφερειακή εικόνα πρόβλεψης καιρού, για τους πολίτες -αγρότες, οδηγούς, επισκέπτες, τουρίστες και διάφορους επαγγελματίες– που χρειάζονται μια έγκυρη πρόβλεψη καιρού και μπορεί αυτό να τους παρέχεται ως χρηστικό εργαλείο για τη δουλειά τους.

Τα Καιρικά Νέα Θράκης θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πυρήνα για την εξέλιξη της όλης προσπάθειας σε Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος, το οποίο πέρα από τις προβλέψεις του καιρού θα παραθέτει στοιχεία για το απόθεμα του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και των υπολοίπων υδατικών πόρων. Επίσης την ποσότητα των βροχών αλλά και τη μέτρηση του χιονιού που τείνει να σχεδόν να εξαφανιστεί, μειώνοντας δραστικά τα αποθέματα του νερού και επιδεινώνοντας το πρόβλημα της άρδευσης και οσονούπω της ύδρευσης. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 500 τόνοι νερού πέρυσι τον Ιούνιο, ούτε διακόσιοι φέτος στη Ροδόπη.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…