Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ΦΕΞ: Η ιστορική τεκμηρίωση είχε την «τιμητική» της

ΦΕΞ: Η ιστορική τεκμηρίωση είχε την «τιμητική» της

0

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης τα εργαστήρια ιστορικής τεκμηρίωσης με τίτλο «Αρχείο – τέκτονες» σε συνεργασία με το τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΔΠΘ καθώς και η παρουσίαση βιβλίου «Ιστορική γεωγραφία της Θράκης κατά τον 19ο αιώνα».

Μέσω ανακοίνωσης, η ΦΕΞ ευχαρίστησε τον κόσμο που παρακολούθησε και φυσικά τους φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια που διοργάνωσε η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Αρχείον Τάξις.

«Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ιστορικό, Παναγιώτη Ανδριανόπουλο, ιδρυτικό μέλος του Αρχείων Τάξις, ο οποίος συντόνισε και καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στη διαδικασία της έρευνας αρχειακών πηγών, τους συγγραφείς του βιβλίου, Ευάγγελο Π. Δημητριάδη, ομ. καθηγητή του Τομέα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Γεώργιο Π. Τσότσο, Τοπογράφο Μηχανικό Α.Π.Θ., διδάκτωρ στον Τομέα της Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και την ομιλήτρια και συντονίστρια της βιβλιοπαρουσίασης, Ιφιγένεια Βαμβακίδου, καθηγήτρια ιστορίας στο τμήμα Νεότερης ιστορίας και πολιτισμού.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου, Κατερίνα Ριτζούλη, επικ. Καθ. ΤΑΜ ΔΠΘ και την Δαμιανή Καραγεωργιάδου, γραμματέα ΔΣ της ΦΕΞ και υπ. Διδ. ΤΑΜ ΔΠΘ για τον συντονισμό του εργαστηρίου», υπογράμμισε η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Πυργελή.




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Λυσιστράτη» «ζωντανεύει» από τα Ανατολικά του Νέστου

Στις 1 και 2 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά…