Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα

Διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα

0

Θα ακολουθήσουν Ξάνθη, Δράμα και Αλεξανδρούπολη


Απαντήσεις Θ. Μαρκόπουλου και Π. Αρχοντή στην αντιπολίτευση για το τουριστικό σχέδιο


Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης της Π.Ε. Καβάλας παρουσία στελεχών από τους δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου και των αντιπεριφερειάρχων Θόδωρου Μαρκόπουλου, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και Παναγιώτη Αρχοντή. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αρχοντής στόχος είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού ενώ αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ ξεχωριστή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο νησί της Θάσου.

Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε στις δηλώσεις του «να συγχαρώ τον κ. Αρχοντή γιατί πέτυχε να εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα, με μόνο 3 ψήφους αρνητικές και αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική κάποιων ανθρώπων οι οποίοι ενώ το ψήφισαν στην αίθουσα, είπαν ότι στην αίθουσα ότι τους εκφράζει, βγαίνουν στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και λένε ότι δεν είναι εντάξει η διοίκηση, ότι το πρόγραμμα της είναι ακατάλληλο ή η διοίκηση είναι επικίνδυνη. Εάν η διοίκηση είμαστε επικίνδυνοι δεν έπρεπε να ψηφίσουν το πρόγραμμά μας, εάν ψήφισαν -όπως λένε και τα πρακτικά- το πρόγραμμα μας οφείλουν να το παραδεχτούν και να πάψουν να υιοθετούν μία αταβιστική λογική εντελώς παράλογη η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Μπορεί να έχει προχωρήσει το καλοκαίρι αλλά είναι γεγονός ότι κι εμείς 1η του έτους αναλάβαμε, δεν αναλάβαμε σε έναν προγενέστερο χρόνο έτσι ώστε όλα αυτά να έχουμε μπορέσει να τα έχουμε τελειώσει μέχρι το Μάρτιο».

Από την πλευρά του ο κ. Αρχοντής τόνισε «συνεχίζουμε την σειρά του διαβουλεύσεων που κάνουμε για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιφέρειας, ο δεύτερος σταθμός είναι η Καβάλα, θα συνεχίσουμε με τη Θάσο και μετά τις ευρωεκλογές θα πάμε στις επόμενες περιφερειακές ενότητες που απομένουν την Ξάνθη, την Δράμα και την Αλεξανδρούπολη. Έχουμε βάλει και τη Σαμοθράκη μέσα στο τέλος, άσχετα αν δεν είναι περιφερειακή ενότητα γιατί είναι το δεύτερο από τα νησιά μας, είναι μοναδικό και το οφείλουμε στους κατοίκους και στον τόπο. Να διευκρινίσουμε ότι οι διαβουλεύσεις αυτές είναι μία σειρά συνεργειών με τους θεσμούς και με τον ιδιωτικό τομέα, με ανθρώπους που σχετίζονται με τον τουρισμό προκειμένου να αναπτύξουμε ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν με βάση και με πυρήνα τον θεματικό τουρισμό. Η στρατηγική της νέας διοίκησης είναι ο θεματικός τουρισμός, θα αναπτύξουμε πυλώνες θεματικού τουρισμού σε όλη την περιφέρεια με τουριστικές διαδρομές ειδικού τύπου προκειμένου να αναδείξουμε όλες τις ομορφιές του τόπου μας. Ο τουρισμός δεν είναι εποχιακός, δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητάμε άνοιξη ή φθινόπωρο ή καλοκαίρι ανάλογα με το πότε το θέλουν οι τουριστικοί πράκτορες, για μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μας δίνει ευκαιρίες και πρέπει να είμαστε συνέχεια εκεί για να τις αρπάξουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε θέση ετοιμότητας ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Ξάνθης

«Στα χέρια της» το επικαιροποιημένο σχέδιο εκκένωσης της Παλιάς Πόλης – Πρέπει να ενημερωθ…