Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποστάσεις κρατά ο Χ. Ζεϊμπέκ από το Κ.Ι.Ε.Φ

Αποστάσεις κρατά ο Χ. Ζεϊμπέκ από το Κ.Ι.Ε.Φ

0

Χ. Ζεϊμπέκ: «Δεν έχω σχέσεις με το Κ.Ι.Ε.Φ. αλλά η πρωτιά του αποτελεί μήνυμα της μειονότητας προς την κυβέρνηση»


Πως αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς


Τα υπαρκτά προβλήματα της μειονότητας μπορούν να λυθούν με ειλικρινή διάλογο


Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου καθώς επίσης και τα μηνύματα που εμπεριέχει σε πανευρωπαϊκό, πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο κλήθηκε από το «Ε» να αποτιμήσει ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ένας πολιτικός με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στο ενεργητικό του από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αναδειχθεί πρώτος σε αριθμό ψήφων και  βάφοντας τον χάρτη του νομού μας με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμη ήταν αντιπολίτευση. Αν και δεν είναι μακρινές αυτές οι εποχές ωστόσο οι αλλαγές είναι μεγάλες για τον ίδιο που πολιτεύεται με την Νέα Αριστερά, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του 2,50% πανελλαδικά και τοπικά το 1,51%.

Προβληματισμός για την πρωτόγνωρη αποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς

Αρχικά ο κ. Ζεϊμπέκ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πολύ μεγάλη αποχή αλλά και την μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας: «Είχαμε πρωτόγνωρη αποχή. Μόνο ένα 35% του εκλογικού σώματος πήγε στην κάλπη. Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα. Ο πολίτης στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα και με την αποχή εκφράζει την αδιαφορία του για το μέλλον της Ευρώπης και το δικό του. Με απασχολεί επίσης η μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς. Τα ακροδεξιά κόμματα είχαν μεγάλη αύξηση των ποσοστών τους. Είδαμε τι γίνεται στην Γαλλία αλλά και στην Αυστρία και σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ίδιο βλέπουμε και στην χώρα μας μας με την άνοδο της Ελληνικής Λύσης και άλλων ακροδεξιών κομμάτων. Η μεγάλη χαμένη των ευρωεκλογών είναι η κεντροαριστερά».

«Δεν καρπώθηκε η αντιπολίτευση τις απώλειες της ΝΔ»

Συνεχίζοντας ο κ. Ζεϊμπέκ εξήγησε γιατί θεωρεί μεγάλο χαμένο της κάλπης την κεντροαριστερά: «Η ΝΔ είχε απώλεια 12 ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές του 2023 και όμως αυτή την απώλεια δεν την καρπώθηκε η αντιπολίτευση. Το ποσοστό των 14,5% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νίκη. Δεν δείχνει δυναμική αλλά μια εξισορρόπηση. Δεν δείχνει ότι το εκλογικό σώμα εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μια σημαντική αύξηση της δύναμής του».

Ούτε ήττα ούτε νίκη για την Νέα Αριστερά η εκτίμηση του Χ. Ζεϊμπέκ

Σ’ ότι αφορά τη Νέα Αριστερά ο κ. Ζεϊμπέκ δεν βλέπει κατάρρευση αλλά μια ουδέτερη κατάσταση και εξηγεί: «Είμαστε ένα νέο κόμμα που δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν. Δεν θεωρώ ότι το 2,50 είναι ήττα ούτε νίκη . Επιπλέον οι ευρωεκλογές έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον τίμιο αγώνα μας με τις αρχές της αριστεράς. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας μας ούτε θα μπούμε σε κύκλο εσωστρέφειας».

– Πως αποκωδικοποιεί το μήνυμα της μειονότητας

Ερωτηθείς για το Κ.Ι.Ε.Φ. και πως εξηγεί τη στάση της μειονότητας σημείωσε: «Η πρωτιά στο Κ.Ι.Ε.Φ. αποτελεί είναι μήνυμα που στέλνει η μειονότητα προς την κυβέρνηση ότι τα προβλήματά της είναι σοβαρά και  δεν είναι όπως τα αντιλαμβάνεται και όπως τα περιγράφει  η κυβέρνηση. Είναι υπαρκτά και χρόνια προβλήματα όπως τα θέματα της Μουφτείας, τη διαχείριση της Βακούφικης περιουσίας  κ.ά. Ζητά να τα δει με μια άλλη ματιά και να ενδιαφερθεί. Έχουμε ένα Πόρισμα της Διακομματικής και δεν έγινε τίποτε. Τα προβλήματα μπορούν αναλυθούν με ειλικρινή διάλογο με την μειονότητα για ζητήματα Ισότητας και Δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις δηλώσεις της επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Φ. στην εφημερίδα »Χρόνος», «Σήμερα κάθε μειονοτικός που μας ψήφισε είπε: «Είμαι Τούρκος», ο κ. Ζεϊμπέκ κράτησε αποστάσεις τονίζοντας: «Δεν έχω σχέσεις με το Κ.Ι.Ε.Φ. Απευθυνθείτε στην πρόεδρό του». Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο πυρήνας που έδινε σε εκείνον τις 10.000 ψήφους είναι ο ίδιος που έδωσε και στο Κ.Ι.Ε.Φ. την πρωτιά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα ο Παύλος Γερουλάνος

Θα συναντηθεί με μέλη του κόμματος και φίλους στο Κυβερνείο Την Ξάνθη θα επισκεφθεί τη Δευ…