Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

0

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στη σύσκεψη για την πυροπροστασία σε Μακεδονία και Θράκη – Ποιοι συμμετείχαν

 

Συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ξάνθης Γιάννης Τσάπαλης – Ποιες κατευθύνσεις δόθηκαν

 

H διαρκής εγρήγορση, η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των φορέων όπως και η ένταση των μέτρων για την πρόληψη και την αποφυγή πυρκαγιών ήταν το θεματικό αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου  στην Θεσσαλονίκη παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αρμόδιου για θέματα πυροπροστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 

Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία σε Μακεδονία και Θράκη – Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας,

συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι  Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Μακεδονίας – Θράκης, οι Δήμαρχοι Μακεδονίας και Θράκης, ο επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Δασαρχείων, των Υγειονομικών Περιφερειών, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης,  εκπρόσωποι της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, Αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία διαφόρων Δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την σύσκεψη συγκάλεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Η πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδος των τελευταίων 20 ετών – Σε επιφυλακή άπαντες οι εμπλεκόμενοι φορείς

Όπως τονίστηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών και γι’ αυτό θα πρέπει ο βαθμός εγρήγορσης να είναι στο υψηλότερο σημείο. Ωστόσο όπως είπε «υπάρχουν τα εναέρια μέσα, οι νέες τεχνολογίες και τα drones που βοηθούν το έργο των εμπλεκομένων. Επιπλέον, όπως είπε πλέον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ μπαίνουν μέσα στο δάσος για να κάνουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ ο στρατός που φτιάχνει δασικούς δρόμους και το πρόγραμμα antinero είναι μερικά ακόμη όπλα στη φαρέτρα των αρμοδίων για τα μέτρα πυροπροστασίας».

Διαθέτει μηχανήματα και χειριστές ο δήμος Ξάνθης

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Ξάνθη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Τσάπαλης, ενώ απουσίαζε ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Όπως μας μετέφερε ο κ. Τσάπαλης αυτό που τονίστηκε ως τελικό συμπέρασμα ήταν ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την Πυροσβεστική που έχει την κύρια αρμοδιότητα.

Ο κ. Τσάπαλης  ανέφερε ότι τέθηκε το θέμα έλλειψης προσωπικού και χειριστών οχημάτων σημειώνοντας ότι ο δήμος Ξάνθης είναι σε καλό επίπεδο καθώς διαθέτει 4 χειριστές οχημάτων και ικανό αριθμό οχημάτων ενώ παράλληλα έχουμε και το Δ΄ΣΣ που διαθέτει πλήρη εξοπλισμό.

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη μίλησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Νοσοκομείο Ξάνθης;

Ερώτηση ΚΚΕ στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας μετά το έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτι…