Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις σε αμάχους της Ράφα

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις σε αμάχους της Ράφα

0

«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης», σημειώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανάρτηση του στο X


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος αμάχων στην περιοχή της Ράφα, υπογραμμίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και παιδιά.

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Ράφα. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης», σημειώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανάρτηση του στο X.

«Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς», καταλήγει το υπουργείο.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, γνωστοποίησε ότι οι υπουργοί της Ε.Ε. έδωσαν το πολιτικό «πράσινο φως» για την επανενεργοποίηση της EUBAM, της συνοριακής αποστολής στη Ράφα, που είναι ανενεργή εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αυτή η μη στρατιωτική αποστολή της Ε.Ε. θα μπορούσε να παίξει «χρήσιμο ρόλο» στην πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

«Ετοιμαζόμαστε να το κάνουμε εάν πληρούνται οι πολιτικές προϋποθέσεις», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας ότι αυτό «είναι κάτι που μας έχει ζητηθεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στη σύσ…