Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αναδρομικά εισοδήματα: Σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα έτη 2015-2021

Αναδρομικά εισοδήματα: Σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα έτη 2015-2021

0

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στις εφαρμογές της φορολογίας εισοδήματος Ε1-Ε2-Ε3, για τη δήλωση των αναδρομικών εισοδημάτων


Σε λειτουργία είναι η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα αναδρομικά των ετών 2015-2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στις εφαρμογές της φορολογίας εισοδήματος Ε1-Ε2-Ε3, για τη δήλωση των αναδρομικών εισοδημάτων.

Τα αναδρομικά δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις στο έτος που αφορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Ο πληρωτέος φόρος υπολογίζεται βάσει των κλιμάκων του φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς που ίσχυαν τα έτη στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφού αφαιρεθεί τυχόν φόρος που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών. Ο φόρος τον φόρο θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025.

Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα ύστερα από αίτηση στην ΑΑΔΕ να εξοφλήσουν τις οφειλές από τον φόρο εισοδήματος, ο οποίος θα προκύψει από τις τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι μένουν εκτός της αυτόματης υποβολής

Η ΑΑΔΕ στέλνει μηνύματα σε χιλιάδες φορολογούμενους – Τι θα γίνει στις 2 Ιουλίου Ανα…