Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 στην ίδια και 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 στην ίδια και 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ

0

Πρόστιμα στην Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και στο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


Πρόστιμα στην Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και στο Yπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με τo σκάνδαλο διαρροής των e-mail των αποδήμων.

Συγκεκριμένα, η ΑΠΔΠΧ ανακοίνωσε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην κ. Ασημακοπούλου και πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από τη δημοσιοποίηση της απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση της διαρροής των e-mail των απόδημων στην Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, έσπευσε να προχωρήσει σε ανακοίνωση με διευκρινίσεις και επισημάνσεις.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ τονίζει πως η λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Ελλήνων πολιτών δεν είχε σχέση με την επιστολική ψήφο, μια και δημιουργήθηκε οκτώ μήνες πριν τη νομοθέτηση της και όταν η χώρα είχε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Προσθέτει πως, οι πολιτικές ευθύνες ανελήφθησαν αμέσως με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που ήταν τον Ιούνιο του 2023 αρμόδιος για τις εκλογές, καθώς και του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη μη συμμετοχή της Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο της 20ετίας

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στη σύσ…