Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες για το φυσικό αέριο

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες για το φυσικό αέριο

0

Απάντηση της enaon EDA (ΔΕΔΑ) σε ρεπορτάζ του «Ε» (φύλλο 25/5/2024)


Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο εξυπηρέτησης καταναλωτών στην Ξάνθη


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr


Θετικές εξελίξεις υπάρχουν για το φυσικό αέριο στην Ξάνθη. Η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων enaon EDA (μετονομασία της ΔΕΔΑ) απαντά σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε» που αναφερόταν στην διακοπή των εργασιών σύνδεσης στην Ξάνθη και την καθυστέρηση του έργου λόγω προβλημάτων με την υπεργολαβία. Να σημειώσουμε ότι επικοινώνησαν μαζί μας από τα κεντρικά της enaon EDA και με ανακοίνωσή τους απαντούν στο κύριο ερώτημα που είναι το πότε θα αρχίσουν ξανά οι εργασίες: Εντός Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής συνδέσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση – απάντηση της enaon EDA

«Η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων enaon EDA διαχειρίζεται ένα σημαντικό έργο για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Ξάνθης. Το έργο αυτό θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια πιο οικονομική και βιώσιμη πηγή ενέργειας.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, λόγω εξωγενών παραγόντων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κατασκευαστικού έργου στην Ξάνθη που είχαν ως αποτέλεσμα πρόσκαιρες αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών και των συνδέσεων των καταναλωτών.

Η enaon EDA  ζητεί την κατανόηση των πολιτών και ενημερώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των νέων συνδέσεων και τη συνέχιση της κατασκευαστικής δραστηριότητας  στην πόλη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου η τοπική κοινωνία να μπορέσει να απολαύσει τα οφέλη του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατό.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα συνεχιστούν στην Ξάνθη εντός του Ιουνίου, ξεκινώντας από την κατασκευή σημείων παράδοσης και συνδέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο εξυπηρέτησης καταναλωτών στην Ξάνθη (Βενιζέλου και 4ης Οκτωβρίου,  Τ.Κ. 671 00 Ξάνθη, Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2541 306 848 – 925, Email: xanthi@deda.gr, Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 09:30 – 14:30).

Σημειώνεται ότι το έργο στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας έχει συνολικό προϋπολογισμό 16,7 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της enaon EDA και πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΕΣΠΑ 2014-2020). Ειδικά για την πόλη της Ξάνθης, το έργο προβλέπει την κατασκευή συνολικά 85 χλμ δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περίπου 2.000 συνδέσεις καταναλωτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

63 μαθητές και μαθήτριες βράβευσε το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Δόθηκαν 80 βραβεία στα παιδιά ως επιβράβευση της προσπάθειας και της συνολικής δουλειάς το…