Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τι «έπεσε» στην Έκθεση στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τι «έπεσε» στην Έκθεση στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

0

Ζητήθηκε παραγωγή λόγου με θέμα το βιβλίο και τα ταξίδια, αντίστοιχα


Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να εξεταστούν στην Έκθεση. Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 μαθητές των ΓΕΛ εξετάστηκαν στο ίδιο μάθημα και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να απαντήσουν τα θέματα εμπεριστατωμένα.

Συγκεκριμένα, στους μαθητές ΕΠΑΛ δόθηκε το μη λογοτεχνικό κείμενο με τίτλο: «Βιβλίο: Η σημασία και η χρησιμότητά του για τον άνθρωπο», ενώ το λογοτεχνικό κείμενο ήταν απόσπασμα από το « Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», 1956 του Μενέλαου Λουντέμη.

Τέλος, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να αναπτύξουν τις ιδέες-σκέψεις τους αναφορικά με την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο στο πλαίσιο ημερίδας για την φιλαναγνωσία.

Στα ΓΕΛ το πρώτο κείμενο έφερε τίτλο «Η αξία του ‘’ταξιδεύειν’’»(κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου), ενώ το δεύτερο «Άνω Αίγυπτος»(του Νίκου Καζαντζάκη) και το τρίτο «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά.

Το τέταρτο θέμα ζητούσε από τους υποψηφίους να παρουσιάσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα ταξίδια κι εν συνεχεία να παρουσιάσουν τους τρόπους που επιλέγουν για να αναζητούν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία απαντώντας ταυτόχρονα για ποιους λόγους κάνουν τις συγκεκριμένες επιλογές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα   Σε εξέλι…