Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στ. Κασσελάκης: «Ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας»

Στ. Κασσελάκης: «Ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας»

0

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τον Ειδικό Συντονιστή του ΟΗΕ και τον εκτελεστικό γραμματέα της Palestine Liberation Organization – «Να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών στην βάση των συνόρων του 1967»


Συνεχίζει την περιοδεία του στην Παλαιστίνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, τον Ειδικό Συντονιστή του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τον εκτελεστικό γραμματέα της Palestine Liberation Organization, Hussein Al Sheikh.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και συγχρόνως να αναγνωρίσουν και άλλες χώρες, μέσα σε αυτές προφανώς και η Ελλάδα, άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών τα οποία να συνυπάρχουν ειρηνικά στην βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτές είναι οι διεθνείς αποφάσεις, αυτές πρέπει να σεβαστούμε και η Ελλάδα να μπορέσει να δείξει ότι συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της δημοκρατικής παράταξης που άρχισε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Γιάσερ Αραφάτ. Αυτή την παράδοση φιλίας μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του ελληνικού λαού. Αυτή πρέπει να την επιδείξουμε έμπρακτα για ακόμη μια φορά, αν όχι τώρα πότε;», δήλωσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Hussein Al Sheikh.

Για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες ζωής που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας ενημέρωσε ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Muhannad Hadi τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασελλάκη κατά τη συνάντηση που είχαν εχθές στα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Θεόφιλος ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα στις περιοχές διακονίας Του. Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν στην Παλαιστίνη η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, κυρίως εν μέσω του πολέμου.

Αναφερόμενος στη τραγωδία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, επισήμανε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανησυχία στο εσωτερικό της ΝΔ έφερε το 28% των ευρωεκλογών

Οι γκρίνιες που υπήρχαν πριν, υπάρχουν και τώρα – Παράπονα βουλευτών πως βρίσκουν κλ…