Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών με επίκεντρο την ασφάλεια των εργαζομένων της Sunlight Group

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών με επίκεντρο την ασφάλεια των εργαζομένων της Sunlight Group

0

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 112 εργαζόμενοι με θεματικές τη Βασική Τραυματολογία και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση BLS


Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός σημαντικού εκπαιδευτικού προγράμματος πρώτων βοηθειών στο βιομηχανικό της συγκρότημα στην Ξάνθη, με στόχο την εκπαίδευση των εργαζομένων της στην αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Με επικεφαλής τον Χρήστο Δημητριάδη, υπεύθυνο Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με τα Παραρτήματα Ξάνθης και Ροδόπης της καταξιωμένης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απριλίου του 2024, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Sunlight να θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων της.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν 112 εργαζόμενοι, αποτελούνταν από δύο σημαντικές θεματικές: τη Βασική Τραυματολογία και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση BLS. Οι συνεδρίες τραυματολογίας αφορούσαν σε θέματα ζωτικής σημασίας όπως αιμορραγία, ακρωτηριασμούς, κατάγματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα, δηλητηριάσεις, χρήση φορείου, αλλεργίες ενώ περιλάμβαναν πρακτικές επιδείξεις.

Τα σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS), τα οποία συντόνισε ο Χάρης Παπαμαρκάκης, Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κάλυψαν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των θωρακικών συμπιέσεων, των εμφυσήσεων και της σωστής χρήσης ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στο τέλος των εκπαιδεύσεων, οι συμμετέχοντες έλαβαν σχετική πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, με ισχύ για τρία έτη και Ευρωπαϊκή αναγνώριση, επιβεβαιώνοντας την επάρκειά τους στο πρόγραμμα BLS.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης

Θα μιλήσουν εκπαιδευόμενοι και θα παρουσιαστεί project του σχολείου   Το Σχολείο Δεύτ…