Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο πήχης στη δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Ο πήχης στη δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

0

Πολιτική εκδήλωση τηw Νομαρχιακής Ξάνθης στα Άβδηρα με τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές: Ιω. Βαρδακαστάνης, Αν. Σπυρόπουλος, Γ. Λαμπράκης


Α. Σπυρόπουλος: «Τώρα είναι η στιγμή. Έχουμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο»


Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε από τους ομιλητές την πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο Πολιτιστικό κέντρο των Αβδήρων. Παράλληλα έγινε αναφορά σε αγροτικά θέματα και πως αυτή συνδέεται με τις ευρωεκλογές. Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο υποψήφιος Γρηγόρης Λαμπράκης και ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Τα αγροτικά θέμα ανέπτυξε ο βουλευτής Χαλκιδικής και αν. γραμματέας ομάδας ΠΑΣΟΚ Πάνας Απόστολος.



Γ. Βαρδακαστάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ : «Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για την χώρα και την ΕΕ»

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντώνης Μήτρου προλογίζοντας στην εκδήλωσε αναφέρθηκε στο υψηλό διακύβευμα των ευρωεκλογών που δεν επιτρέπει την χαλαρή ψήφο σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι όλες οι κατευθύνσεις δίνοντας από την Ευρώπη. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο που του δίνει τις προϋποθέσεις να ενισχύσει τις δυνάμεις του.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε πως ιδιαίτερα αυτές ευρωεκλογές είναι κομβικής σημασίας για την χώρα μας αλλά και την ΕΕ επειδή όπως είπε: «Έχουμε απέναντί μας δυνάμεις που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Η Ε.Ε. έγινε για να μην έχουμε πολέμους. Η ΕΕ έχει αδυναμίες και προβλήματα αλλά είναι ένα πετυχημένο και πρωτοφανές εγχείρημα σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτές οι εκλογές έρχονται μετά από μια σειρά κρίσεις. Την πανδημία τον πόλεμο την Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική κρίση, την ακρίβεια, τον πόλεμο στην Γάζα. Γίνονται στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου. Δημιουργούνται πολλοί κίνδυνοι από την ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων», σημειώνοντας το παράδειγμα της Λεπέν στην Γαλλία που απειλεί τον γαλλογερμανικό άξονα. Σ’ ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βαρδακαστάνης είπε ότι ο στόχος είναι η δεύτερη θέση : «Ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι μαζί το ΠΑΣΟΚ στα χέρια μας. Για να χάσει τον ύπνο της η ΝΔ να αφυπνίσουμε την Δημοκρατική παράταξη. Αν θέλουμε ένα Ευρωκοινοβούλιο με κοινωνικό πρόσημο πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα των σοσιαλιστών που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ στην χώρα μας».



Κάλεσμα για ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από τον υποψήφιο Γρηγόρη Λαμπράκη

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει αποκτήσει σταθερά ερείσματα στην κοινωνία εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Λαμπράκης τονίζοντας παράλληλα πως ελπίζει να υπάρχει συμμετοχή γιατί η αποχή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Απηύθυνε δε κάλεσμα να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ



Α. Σπυρόπουλος: «Τώρα είναι η στιγμή. Έχουμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο»

Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών ανέδειξε με την ομιλία του και ο κ. Σπυρόπουλος τονίζοντας ότι αυτές θα κρίνουν ποια Ευρώπη θέλουμε και ποια η θέση της χώρας μας σ’ αυτή. Ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική της ΝΔ,  ασκώντας κριτική στην πολιτική της σε πολλούς τομείς, όπως της οικονομίας. Σημείωσε ότι η ΝΔ ενισχύει τις μεγάλες πολυεθνικές έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντείνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί: «Τώρα είναι η στιγμή. Έχουμε το καλυτερο ψηφοδέλτιο. Μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον του ελληνικού λαού»

Εθνική Αγροτική Πολιτική από το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στην  Αγροτική πολιτική και νέα ΚΑΠ και τη διασύνδεσή της με το ευρωπαϊκό διακύβευμα και την ευρωπαϊκή πολιτική.

«Όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή πολιτική με την κλιματική κρίση τα προβλήματα που υπάρχουν στους εργάτες γης με τα θέματα που έχουν προκύψει με τα οικολογικά σχήματα, με τις συνδεδεμένες,  αποζημιώσεις, τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΕ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό το διακύβευμα. Αναφερόμενο στην διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ στα αγροτικά θέματα ο κ. Πάνας διατύπωσε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται στην Εθνική Αγροτική Πολιτική: «Η διαφοροποίησή μας με την ΝΔ έγκειται στο ότι η ΝΔ δεν βλέπει τον αγροτικό τομέα σαν ένα παραγωγικό τομέα σαν ένα πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η οικονομία της χώρας στον αγρότη και προτείνουμε την καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου, αναδιάρθρωση της ΚΑΠ , αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ,  διαμόρφωση άλλων συνθηκών σε σχέση με την κλιματική κρίση, όπως την αντιχαλαζική προστασία που η δική σας περιοχή δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα 2025 – 2028. Αυτό θα δημιουργήσει μια προϋπόθεση ώστε να βγάλουμε τον αγρότη μπροστά και όχι να σκέφτεται αν θα συνεχίσει το επάγγελμά του. Αυτή την στιγμή τίθεται θέμα βιωσιμότητας του αγρότη και φυσικά να τον πάμε κι ένα βήμα παραπέρα σ’ ότι αφορά τα περιφερειακά σχήματα με νέο μάρκετινγκ».



Πάνας: «Να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Σ’ ότι αφορά τις ευρωεκλογές ο κ. Πάνας ανέφερε πως το  ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ένα συμβολικό και ένα πολιτικό στόχο: «Ο συμβολικός στόχος είναι να είμαστε δεύτερο κόμμα στην εθνική κάλπη και αυτό από μόνο του διαμορφώνει προϋποθέσεις πολιτικής ανατροπής. Ο πολιτικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να πάρουμε ως κίνημα ώστε να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο απέναντι στην ΝΔ. Κι αυτό είναι εφικτό γιατί βλέπουμε και απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τον νέο αρχηγό εκφράζοντας  προτάσεις και ζητήματα στρατηγικής που μας παραπέμπουν σ’ έναν πιο φιλελεύθερο μοντέλο, σε ένα μοντέλο ενός ρεπουμπλικάνου πολιτικού, παρά σε ένα κεντροαριστερό πολιτικό. Αυτό θέλει να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ . Νομίζουμε ότι το πολιτικό κενό υφίσταται , δημιουργώντας και προϋποθέσεις μιας πατριωτικής εθνικής πολιτικής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τι μέλλει γενέσθαι με την ελληνική εκδοχή του «Front Populaire»;

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «καλοβλέπουν» μία τέτοια σύμπραξη Η αδυναμί…