Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες περιπέτειες για τους κατασκηνωτές του κάμπινγκ Φαναρίου

Νέες περιπέτειες για τους κατασκηνωτές του κάμπινγκ Φαναρίου

0

Η ΕΤΑΔ τους καλεί να απομακρύνουν άμεσα τροχόσπιτα και κατασκευές. Ψήφισμα διαμαρτυρίας με πρόταση λειτουργίας τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο από το σύλλογο των κατασκηνωτών


Τη διαμαρτυρία τους εναντίον της ΕΤΑΔ δηλώνουν με 326 υπογραφές τα μέλη του συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου, τους οποίους η ΕΤΑΔ καλεί να απομακρύνουν τα τροχόσπιτά τους και τις κατασκευές από το χώρο ενόψει έλευσης νέου επενδυτή.

Μιας και στο ζήτημα έχουν μεσολαβήσει παλινωδίες και σειρά καθυστερήσεων, ο σύλλογος ζητά αντί να φύγουν τώρα οι κατασκηνωτές να λειτουργήσει κανονικά το κάμπινγκ για τη φετινή σεζόν και να «εκκενωθεί» από το Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, κορυφαίο ζήτημα αποτελεί ο καθαρισμός του χώρου για λόγους πυροπροστασίας που ενώ οφείλει η ΕΤΑΔ, δεν έχει κάνει.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η πρόταση λειτουργίας του κάμπινγκ δεν θα επιφέρει ζημία στην Εταιρία, αντιθέτως θα προκύψουν έσοδα περί των 100.000 ευρώ μόνο από τους μόνιμους κατασκηνωτές. Από αυτά καλύπτεται το κόστος λειτουργίας και ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης καθαρισμού, τον οποίο η ΕΤΑΔ οφείλει να κάνει ανεξάρτητα από εάν λειτουργήσει ή όχι την υποδομή. Ακόμη, επισημαίνεται: «Το camping, είναι η μεγαλύτερη τουριστική μονάδα της περιοχής καιυπάρχουν 300 περίπου μόνιμοι κατασκηνωτές από τους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου καθώς και από την Βουλγαρία. Ποιός θα πληρώσει την ζημία που θα υποστεί ο τόπος μας, εφόσον ο ανάδοχος δεν προλαβαίνει να το λειτουργήσει τη φετινή περίοδο, όπως τουλάχιστον εκείνος μας δήλωσε;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Θράκη μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παράδειγμα προοδευτικής εξέλιξης και συμβίωσης»

Από το βήμα του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική κρίση, με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότ…