Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Θα γίνει παρέμβαση στα Airbnb

Μητσοτάκης: Θα γίνει παρέμβαση στα Airbnb

0

Τι είπαν Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ


Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, ανέφερε ότι για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ, η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη ότι η τιμή της πρώτης ύλης έχει αυξηθεί.

Σχετικά με τα Airbnb και τη νέα παρέμβαση που μελετά η κυβέρνηση, τόνισε πως θα αφορά τις ημέρες που μισθώνονται τα σπίτια τον χρόνο χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια και για το αν κάνουν συζητήσεις στο σπίτι του για τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων και πρέπει αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε».

Πρόσθεσε πως επιμένει πολύ στην ανάγκη να υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση για τις πολυεθνικές και είπε πως έχουμε βρει συμμάχους. «Καμία φορά καλό είναι να αφήνουμε τις κομματικές αντιπαραθέσεις στην άκρη και, όταν κάτι είναι σωστό, να χτίσουμε εθνικό μέτωπο. Για την Golden Visa ήταν θέματα π.χ. που πρώτος είχε θίξει ο κ. Ανδρουλάκης», πρόσθεσε για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «η μηδενιστική κριτική αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας».

«Πιστεύω ότι το θέμα έκλεισε πριν από το Πάσχα και με σωστό τρόπο από τον Αρχιεπίσκοπο. Αυτοί που τα επιχείρησαν δεν έχουν επανέλθει», είπε για το θέμα που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, καθώς και για τη στάση κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, είπε ότι γίνονται βήματα και προφανώς υπάρχουν δυσκολίες. «Είναι απαραίτητο να αλλάξει. Πρέπει μετά τις εκλογές να το συζητήσουμε σοβαρά», είπε για το ΑΣΕΠ σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες γίνονται με διαφάνεια αλλά αργά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρέμβαση στις υποδομές της Υγείας στο ΕΣΥ και είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις προληπτικές εξετάσεις. Τόνισε ότι είναι τεράστια τομή και ανέφερε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» αλλά και άλλα προγράμματα πρόληψης.

Ν. Ανδρουλάκης: «Συνώνυμη με τη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση του τελευταίου μισού αιώνα στην Ελλάδα»

«Ασκεί καλή οικονομική πολιτική ένας πρωθυπουργός, όταν ο λαός επί των ημερών του έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη στις 27 χώρες της Ε.Ε.;» ήταν το καίριο ερώτημα-κριτική που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολογεί ότι δεν ευθύνεται γιατί είναι εξωχώρια η ακρίβεια. «Ακούστε ένα δεύτερο εκκωφαντικό στοιχείο της Ε.Ε.: Το μερίδιο μισθών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο από το τέλος στην Ευρώπη των 27 και το μερίδιο κερδών επί εποχής Μητσοτάκη τρίτο από την κορυφή. Είμαστε τρίτη χώρα στα κέρδη και προτελευταίοι σε μισθούς. Αυτό δεν δείχνει την τεράστια κερδοσκοπία οικονομικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών;» αναρωτήθηκε.

Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση, καθώς υποστήριξε ότι είναι «συνώνυμη με τη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση του τελευταίου μισού αιώνα στην Ελλάδα. Αύξηση των ενοικίων για τις οικογένειες στο 42% και για τους φοιτητές 51% σε τέσσερα χρόνια. Και χθες ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι ψάχνει να βρει χρήματα να συνεχίσει το πρόγραμμα “Σπίτι μου”. Εδώ και τρία χρόνια τον καλώ να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία: 20.000 κοινωνικές κατοικίες η πρώτη χώρα, 10.000 η δεύτερη, 11.000 η τρίτη. Για να μπουν νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλά ενοίκια. Δώστε κίνητρα. Δίνει τα λιγότερα απ’ όλους. Και λέει σήμερα, περιφρονώντας τη γενιά των νέων ανθρώπων, τους φοιτητές, ότι ψάχνει να βρει χρήματα, όταν του έδωσε η Ευρώπη 36 δισεκατομμύρια», υπογράμμισε.

«Ξέρετε τι με ενδιαφέρει; Να με σταματά ο κόσμος στον δρόμο και να μου λέει “σε ευχαριστώ γιατί αυτό που πρότεινες βελτίωσε τη ζωή μου”. Αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και όχι να με σταματά στον δρόμο και να μου λέει “πολύ ωραία τα παπούτσια που φορέσατε”», σχολίασε ερωτηθείς για την πολιτική του TikTok.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τόνισε: «Λέτε στο κόμμα που έφτιαξε τις στρατηγικές σχέσεις με τον παλαιστινιακό λαό ότι την πολιτική την ξεκίνησε ο κ. Κασσελάκης; Δηλαδή, λίγο έλεος. Αυτά είναι γνωστά. Εχουμε πάρει θέση. Υπάρχουν ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα οποία έχω πρωταγωνιστήσει και εγώ για χρόνια. Δεν υποτιμώ κανέναν. Συμφωνώ με τη θέση της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Γιατί; Πρέπει να πιεστεί ο Νετανιάχου, γιατί αυτή είναι μια σοβαρή διπλωματική κίνηση. Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα».

Αλ. Χαρίτσης: «Ο Κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε 10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές να μιλήσει για τη βραχυχρόνια μίσθωση»

Τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για το στεγαστικό επισημαίνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε σήμερα, 10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, να μιλήσει για τη βραχυχρόνια μίσθωση».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει ότι «είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία των Funds του real estate. Ο πρωθυπουργός που μας έλεγε ότι τα ενοίκια στον “Θεό” είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης που έφερε η κυβέρνησή του. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει οδηγήσει τους Ελληνες πολίτες να πληρώνουν το πιο ακριβό τίμημα της στεγαστικής κρίσης από οποιονδήποτε άλλον πολίτη στην Ευρώπη. Την ώρα που νέα ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν καμία δυνατότητα, κανένα όνειρο για να αποκτήσουν το δικαίωμα στη στέγη».

«Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για αυτή την πρωτοφανή κρίση», τονίζει ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα ρύθμισης και παρέμβασης» και συγκεκριμένα: Κατάργηση της Golden Visa, Κατάργηση βραχυχρόνιας μίσθωσης για νομικά πρόσωπα. Δημιουργία γενναίου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας για νέους και νέες. Δημιουργία ειδικού fund που θα στηρίξει την προσπάθεια για πρόσβαση σε προσιτή κατοικία για όλους τους πολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…