Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Μετά τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία υπεγράφη η ΚΥΑ και για τα επισκέψιμα τυροκομεία

Μετά τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία υπεγράφη η ΚΥΑ και για τα επισκέψιμα τυροκομεία

0

«Σιγά-σιγά, δηλαδή, με κάθε θεσμικό τρόπο ισχυροποιούμε τη σχέση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης


Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα επισκέψιμα τυροκομεία, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη 28.05.2024, από την Κρήτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο του Περιφερειακού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ ισχυροποιεί με κάθε θεσμικό τρόπο τη σχέση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Είμαστε εδώ για να τονίσουμε πόσο σχέση έχει ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό. Είναι απόλυτα ταυτισμένοι. Ειδικά στην Κρήτη ξέρουμε ότι η σχέση του τουρίστα με τον τόπο, με την παράδοση, με την παραγωγή, με τα προϊόντα, αποτελεί μια εμπειρία. Και ως τέτοια, γίνεται απόλαυση για όλους τους ανθρώπους που επιλέγουν να αγοράσουν λίγες μέρες ξεκούρασης στον δικό μας τόπο. Μια Κρήτη και μια Ελλάδα άκρως φιλόξενη που, εκ των πραγμάτων, επιλέγουμε μέσα από την αναβάθμιση του αγροτοδιατροφικού τομέα να γίνει ακόμα πιο διεισδυτική στις αγορές για τους πιο “ψαγμένους” που επιλέγουν να ξεκουραστούν με τις οικογένειές τους εδώ, αλλά και να απολαύσουν τα αγροτικά μας προϊόντα», δήλωσε ο ΥπΑΑΤ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κλιματική κρίση έχει φέρει αναστάτωση στον πρωτογενή τομέα, αλλά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο και την κυβέρνηση για να ενισχυθούν τα αγροτικά προϊόντα. «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από την κυβέρνηση και από τους εμπλεκομένους να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Και πάμε ένα βήμα παρακάτω, γιατί υπάρχει πείσμα και πραγματική αγάπη με την ελληνική γη και μια ιστορία για κάθε προϊόν που παράγει αυτός ο μοναδικός τόπος. Αυτό δεν θα γίνει ερήμην της ΕΕ. Χαιρόμαστε γιατί η Ευρώπη στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες κι εμείς στηρίζουμε δράσεις πολιτισμού. Να θυμίσω, επίσης, ότι τα Leader, χρηματοδοτούν ένα μεγάλο πρόγραμμα τουριστικών καταλυμάτων. Επίσης υπογράψαμε ΚΥΑ για τα επισκέψιμα τυροκομεία, ύστερα από τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία. Σιγά-σιγά, δηλαδή, με κάθε θεσμικό τρόπο ισχυροποιούμε τη σχέση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Θράκη μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παράδειγμα προοδευτικής εξέλιξης και συμβίωσης»

Από το βήμα του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική κρίση, με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότ…