Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με θετική αύρα, παράδοση και πολύ κόσμο «έλαμψε» η 3η Γιορτή Βρύσης

Με θετική αύρα, παράδοση και πολύ κόσμο «έλαμψε» η 3η Γιορτή Βρύσης

1

Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Αβδήρων με την επιμέλεια του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών


Τη συμμετοχή και προσκεκλημένων από την Κωνσταντινούπολη που συμμετείχαν στο χορό και το τραγούδι ανέδειξε η πρόεδρος του συλλόγου Χ. Ραξιώνη


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Γιορτή της Βρύσης το διάστημα 18 και 19 Μαΐου 2024, ένας θεσμός που κάθε χρόνο ενισχύεται και πλέον δίνει το νέο ραντεβού στην 4η διοργάνωση το 2025.

Δύο ημέρες γεμάτες χορό, μουσική και τραγούδια στην κεντρική πλατεία Αβδήρων άφησε τις πιο «γλυκές» εντυπώσεις από πλευράς συμμετοχών και κόσμου με την επιμέλεια να ανήκει στον Χορευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδηριτών.

Η πρώτη βραδιά στις 18 Μαΐου ήταν αφιερωμένη κατεξοχήν στον χορό, μιας και στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Θρηίκιος Ήχος». Αναφορικά με τις χορευτικές ομάδες, πήραν μέρος: η πολιτιστική στέγη Ν.Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», ο πολιτιστικός σύλλογος Μάνδρας «Αλέξανδρος Τσάκος», η Φ.Ε.Ξ.- Τμήμα Νέων & Φοιτητών και ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών Παιδικό & Ενηλίκων.

Η επόμενη βραδιά, 19η  Μαΐου ανήκε αποκλειστικά στα φωνητικά σύνολα, δηλαδή να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία λυρική βραδιά.  Πήραν μέρος: Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, Χορωδία «Ιστός» Κωνσταντινούπολης και ομάδα τραγουδιού του Χορευτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών.

Χρ. Ραξιώνη: «Η 3η Γιορτή της Βρύσης ήταν ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, ‘’άνοιξε’’ περισσότερο»

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις της φετινής διοργάνωσης η πρόεδρος του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών, Χρύσα Ραξιώνησημείωσε στο «Ε»: «Φέτος η 3η Γιορτή της Βρύσης ήταν ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, ‘’άνοιξε’’ περισσότερο. Ξεκίνησε όπως έχουμε πει σαν μία απλή ιδέα από τα μέλη του συλλόγου μετά την καραντίνα με σκοπό να βρεθούμε όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε και να παρουσιάσουμε το χορευτικό μας τμήμα .Την δεύτερη χρονιά πλαισιώθηκε με δεύτερη ημέρα, δηλαδή έγινε πολιτιστικό διήμερο. Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα χορευτικό και στο παραδοσιακό μουσικό σχήμα με το γλέντι που ακολουθεί και στη συνέχεια η δεύτερη αφορούσε κυρίως τα μουσικά σύνολα. Φέτος, μάλιστα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο οργανωμένα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, γι’ αυτό και καλέσαμε περισσότερα χορευτικά. Συγκεκριμένα, πήραν μέρος συνολικά πέντε χορευτικά, κάτι που σημαίνει πως δεν μείναμε μόνο στα χορευτικά του δήμου Αβδήρων, αλλά επεκταθήκαμε σημαντικά».



Πάνω από 120 χορευτές

Ακολούθως, επεσήμανε ότι οι χορευτές ήταν γύρω στους 120 με 130  την πρώτη ημέρα., ενώ περίπου το ίδιο ίσχυε και με τους χορωδούς την δεύτερη ημέρα.

«Το σημαντικό ήταν ότι είχαμε καλεσμένους και από την Κωνσταντινούπολη που μας τίμησαν με την παρουσία τους και προσπάθησαν να χορέψουν τους χορούς μας, τραγούδησαν ελληνικά κομμάτια και το ευχαριστήθηκαν. Εμείς ως Σύλλογος αναλάβαμε να τους φιλοξενήσουμε, ψήσαμε, κατευθυνθήκαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου», συμπλήρωσε όσον αφορά τους επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Τέλος, ανέδειξε ότι υπήρχε χαρά, θετική ενέργεια και ο κόσμος στήριξε την εκδήλωση.

Αναλυτικά, είπε: «Γενικά το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, ήταν όλοι εκεί, ακολούθησε και κέρασμα από τον Σύλλογο. Αναμφισβήτητα τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα, είχαμε δηλαδή μπουφέ και τοπικούς οίνους. Επίσης, είχαμε προσκλήσεις και από τους χορευτικούς συλλόγους με σκοπό τη δική μας συμμετοχή στα δικά τους πολιτιστικά δρώμενα. Επιπλέον υπήρξαν και χορηγοί φέτος από τις επιχειρήσεις του χωριού, κάτι που αδιαμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό».







 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να προχωρήσουν σε έκδοση Κάρτας Μονίμου Κατοίκου Ο Δήμος Ξάνθ…