Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξάνθη: Παρέλαβε με δέμα μέσω ΕΛΤΑ από Ισπανία σχεδόν μισό κιλό κάνναβης

Ξάνθη: Παρέλαβε με δέμα μέσω ΕΛΤΑ από Ισπανία σχεδόν μισό κιλό κάνναβης

0

Συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση. Άλλες επτά συλλήψεις στην ΑΜΘ την προηγούμενη εβδομάδα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως και 10-5-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρούπολης οκτώ άτομα ελληνικής υπηκοότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν οκτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης δέματος, το οποίο εντοπίστηκε σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. της Αττικής, προερχόμενο από την Ισπανία, κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας άνδρας σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. οικισμού της Ξάνθης τη στιγμή που παραλάμβανε το δέμα, ενώ εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 433,79 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν μία σιδερογροθιά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε επτά ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν αντίστοιχα τρεις άνδρες σε περιοχές της Δράμας, τρεις σε περιοχές της Καβάλας και έναν στην Αλεξανδρούπολη, διότι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από δύο σπίτια και την κατοχή τους κατά περίπτωση, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 15,9 γραμμαρίων, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι» και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αναδιπλούμενο μαχαίρι προσπάθησε να μπει γυναίκα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Συνελήφθη κατόπιν ελέγχου Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στη Καβάλα, από αστυ…