Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καθάρισαν το σπίτι τους, το λιμάνι Αβδήρων, οι ερασιτέχνες αλιείς και οι υποβρύχιοι

Καθάρισαν το σπίτι τους, το λιμάνι Αβδήρων, οι ερασιτέχνες αλιείς και οι υποβρύχιοι

0

 Περισυνέλλεξαν πάνω από 20 ελαστικά και άλλα σκουπίδια


Πρόεδρος Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης, Σ. Μεϊμαρίδης: «Πρέπει να μπει μια τάξη στην ερασιτεχνική αλιεία»


 Με σύνθημα «Καθαρίζουμε το σπίτι μας σαν το σπίτι μας» δύο σύλλογοι, των Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Ξάνθης και οι υποβρύχιοι αλιείς Xanthi Spearfishing Club σήκωσαν τα μανίκια έβαλαν τις στολές και καθάρισαν μέσα και έξω το λιμάνι των Αβδήρων που είναι το σπίτι τους σαν το σπίτι τους. Η περιβαλλοντική  δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου και πήραν μέρος 10 – 12 άτομα που βούτηξαν στο λιμάνι και ανέσυραν πάνω από 20 ελαστικά και άλλα σκουπίδια όπως καρέκλες, τενεκέδες , κιβώτια. Παράλληλα μέλη του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων ανέλαβαν τον παράκτιο καθαρισμό από τα υπολείμματα που αφήνουν οι παράκτιοι αλιείς ήτοι, κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά χαρτιά, σακούλες κ.λ.π.

Παρόντες ήταν και Λιμενικοί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων κ. Φώτης Σταυρακάρας. Μετα την …δουλειά στήθηκε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου στον αύλειο χώρο του πρώην Λιμενικού σταθμού.



Πρόεδρος Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης, Σ. Μεϊμαρίδης: «Πρέπει να μπει μια τάξη στην ερασιτεχνική αλιεία»

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ερασιτεχνών αλιέων και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σήφης Μεϊμαρίδης μιλώντας στο «Ε» τόνισε την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά στο λιμάνι, να το διατηρούν καθαρό τόσο στον θαλάσσιο χώρο όσο και παράκτια καθώς είναι ο ζωτικός χώρος, το σπίτι του ψαρά. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν πολλά καλάθια απορριμμάτων στο παράκτιο μέρος και θα μπουν και  πινακίδες για να υπενθυμίζουν τον κόσμο να προσέχει και να μην αφήνει τα σκουπίδια του όπου να’ ναι.

Ο κ. Μεϊμαρίδης αναφέρθηκε και σε κάποια ζητήματα που αφορούν τους ερασιτέχνες αλιείς επισημαίνοντας πως είναι βασικό να μπει μια τάξη σε μια άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην ερασιτεχνική αλιεία γι’ αυτό και εξέφρασε την θετική του στάση απέναντι στις αποφάσεις της Ε.Ε. «Με απόφαση της Ε.Ε. θα επανέλθει το Μητρώο Ερασιτεχνών αλιέων και θα βγαίνει ηλεκτρονική άδεια . Αυτά μας βρίσκουν σύμφωνους. Θα πρέπει να μπει μια τάξη και να υπάρχει  ιχνηλασιμότητα στην αλιεία ώστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας από την υπεραλίευση και να τηρείται η νομιμότητα».




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Π.Ι.Σ.: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ εμφανίζει σημαντική επιδείνωση»

Κοινή απόφαση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την κατάσταση στο ΕΣΥ Το Σάββατο…